Съпредседателят на Демократична България“ поиска оставката на столичния кмет заради

...
Съпредседателят на Демократична България“ поиска оставката на столичния кмет заради
Коментари Харесай

Христо Иванов към Фандъкова: Подайте си оставката, провалът с детските градини е срам

Съпредседателят на „ Демократична България “ изиска оставката на столичния кмет поради следващите проблеми с.
„ Отново хиляди български фамилии са направени на маймуни и ние сме си платили за това. Станало е с парите от нашите налози. Отново вместо да получат услуга и облекчение, получават оскърбление. Това е ръководството на ГЕРБ, с което се пробват да се популяризират и върнат на власт “, разяснява Иванов. „ Подавайте си оставката и си отивайте, тъй като това е безспорна срамотия! “, разгласи той.
И тази година приемът на деца беше белязан от редица проблеми. Първо се наложи електронната система да бъде отваряна наново, тъй като се оказа, че основна отметка е сложена на недостъпно място. Така над 4 000 родители не са могли да си попълнят пълноценно заявките. Същевременно след първото класиране към 10 000 деца останаха без места в градини и ясли - проблем, който към този момент е продължителен.
„ Най-важната тематика – децата. Най-голямата рецесия – демографската. Милиарди се изливат под дърво и камък – в „ Автомагистрали “, кръговете на Доган през ББР, под дърво и камък. Но няма пари, няма прогнози, няма работа за българските деца, както виждаме по образеца на София “, сподели Иванов. „ Това е безспорна срамотия, г-жо Фандъкова. Бойко Борисов ви вика в зайчарника да му показвате на телефона по какъв начин стават билетчетата. Смятате да кандидатствате за ръководещи на тези избори с тематиката за дигитализацията. Ето това ви е работата “, съобщи още той.
от „ Демократична България “ посочи, че Столичната община се е провалила в планирането за броя на децата, които биха кандидатствали за банкет в ясли и градини. „ Общината няма прогноза за броя на младежите, които ще живеят в столицата и броя на децата, които ще се родят. Няма съответна оценка, въз основата на която да се, реши какви ще са потребностите “, съобщи Мирчев. “Вечното опрощение е, че толкоз доста сме създали и сме построили, само че в резултата детските градини като условен дял са по-малко и за все по-малко деца, тъй като общината не може да си направи добре сметката. “, разяснява още той. Той напомни, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов през 2009 година, тогава кмет на София, даде обещание до две години казусът с детските градини да е решен. Година по-рано тогавашният зам.-кмет Йорданка Фандъкова подаде оставка поради кавги с приема. Проблемът продължава да е настоящ 12 години по-късно.
Божидар Божанов от “Демократична България ” изясни, че системата е характерен образец за недоумение на дигитализацията. Нови системи се вършат на мястото на остарели, само че се вършат по метод, по който не работят или не са функционални. Кандидатстването за ваучери също е можело да се автоматизира, само че не е направено. Заради проблемите със системата за записване общинският консултант Михаил Паргов през вчерашния ден изиска оставката на заместител кмета по цифровизация Генчо Керезов.
“През 2008 година при сходна обстановка тогавашният зам.-кмет Фандъкова подаде оставка, с цел да изгърми като бушон на Бойко Борисов, тогава кмет. Сега никой не поема отговорност ”, съобщи Паргов.
Христо Иванов през днешния ден прикани жителите да не разрешават повече ГЕРБ да ръководи страната, защото не може да се оправи с модернизацията й. „ Това демонстрира по какъв начин ГЕРБ ръководи София и по какъв начин организира дигитализацията за доста значими услуги.
Не би трябвало да даваме на ГЕРБ да си върнат София! Това е същинската борба за душата на тази страна. Става дума за децата на София и на България “, сподели Христо Иванов. „ Не би трябвало да допуснем тези разхитители, които пропиляха толкоз доста време и пари, които пропиляха толкоз доста от нашето бъдеще, да се върнат още веднъж. Опитват се още веднъж да ни заглавичкват. Няма да стане! Няма да им дадем София, няма да им дадем ръководството на страната. Разкарайте се! “, приключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР