Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов внесе в Софийската градска

...
Съпредседателят на “Демократична България Христо Иванов внесе в Софийската градска
Коментари Харесай

Христо Иванов призова прокуратурата да покаже как е търсила Мата Хари |

Съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов внесе в Софийската градска прокуратура искане да бъдат оповестени всички материали от следствието за фотосите на пачки и кюлчета злато от спалнята на премиера Бойко Борисов в държавната резиденция „ Секвоя “.

Във вторник прокуратурата заяви, че не е открито чие дело са фотосите и видеозаписа и приключва производството.

Искаме да забележим равно използване на стандарта “Гешев ”, съобщи пред публицисти Христо Иванов, като подчертава, че в други случаи държавното обвиняване е разгласило материали, а самият основен прокурор е заявявал, че това се прави при мощен публичен интерес.

Иванов заяви и че ще сезира Европейския парламент, където при започване на 2021 година следва още едно чуване в комисията LIBE на министрите на външните работи Екатерина Захариева и на правораздаването Десислава Ахладова:

“Нека нашите сътрудници в Европа да знаят по какъв метод българската прокуратура замита под килима тези скандални случаи ”

По думите му има индикации, че става дума не за всестранно, цялостно и обективно следствие, а за “абсолютно безочливо замитане под килима ”.

“Свидетели сме на блага предколедна сцена, аз съм разчувстван – господин Гешев прави няколко подаръка на господин Борисов, приключвайки тематиката със записите и фотосите, а господин Борисов се пробва да завърши тематиката с безконтролността на основния прокурор, прокарвайки през своите депутати един безусловно неспособен механизъм за следствие на основния прокурор, чийто единствен резултат ще бъде, че ще се появи следващият търтей на висока държавна служба, който ще взима доста пари ”, съобщи Иванов.

“Неприятното възприятие, че тези тържества стават за наша сметка, остава и по тази причина ще продължим да питаме ”, добави той.

Според него с последното известие на прокуратурата се повдигат няколко значими въпроса, откакто не е открита така наречен Мата Хари.

Единият е дали Борисов знае коя е тя, само че не е споделил – събитие, което би могло да ангажира неговата отговорност по текстове за лъжесвидетелстване.

Другият е дали въобще прокуратурата се е интересувала коя е Мата Хари – в случай че това не е сторено, може ли да се приказва за съзнателно прикриване.

Христо Иванов напомни, че номерът на едно от кюлчетата от фотосите беше оповестен и има метод по него да се стигне до притежателя му:

“Много забавно е и за какво не е проучен въпросът, в случай че тези пари са били в премиерската вила, има ли учредения за необяснимо благосъстояние. Това би дало съображение на различен стожер на българското правораздаване – Сотир Цацаров, и неговата КПКОНПИ да се сезират и тези пари, които толова липсват на госпожа Бецова, да се намерят. Те се намират, когато се търсят ”, сподели още Христо Иванов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР