Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов смята, че диалогът между

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов смята, че диалогът между
Коментари Харесай

Христо Иванов призова преговорите да бъдат подновени утре и да не се променя формулата

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов счита, че разговорът сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП - ДБ) за сформиране на държавно управление с втория мандат би трябвало да продължи във формáта, към този момент утвърден от всички участници в двете обединения - посредством диалози сред излъчената от ГЕРБ Мария Габриел и проф. Николай Денков от Политическа партия - Демократична България.

 Изпиране, чистка, служби: по какъв начин Изпиране, чистка, служби: по какъв начин " Продължаваме промяната " мъчно взема решение за ръководство с ГЕРБ (според записа)

Вчера откакто на " Продължаваме промяната ", на която съгласно ГЕРБ членовете на управлението са погазили правилата на демокрацията. Постави изискване да бъдат възобновени откакто получи гаранции, че това няма да продължи. Днес посредством по-конкретно: експертен кабинет с стеснен мандат с министър председател Мария Габриел и министри, одобрявани от всички участници в договарянията, а не подбрани от " Продължаваме промяната ". В противоположен случай Сачева предвижда нови избори.

 Иван Костов уточни груба политическа неточност и прикани втората мощ бързо да свие вредите Иван Костов уточни груба политическа неточност и прикани втората мощ бързо да свие вредите

Според Иванов договарянията би трябвало да продължат оттова, където са прекратени и да не се бавят. Може да се окаже, че е към този момент късно за сформирането на чисто експертно държавно управление, тъй като подбирането на специалистите и уговарянето им да одобряват лишава време, предизвести той, напомняйки, че е последовател на експертния метод.

Радев работи " от засада "

" Президентът Румен Радев държи политическия развой в неопределеност, невероятно е да се възнамеряват политически процеси ", сподели Иванов във връзка на това, че Радев бави връчването на втория мандат и не дава сигнали по кое време ще предложения втората политическа мощ като е допустимо това да стане от през днешния ден за на следващия ден. " Този фасон на действане от засада по най-важните конст процедури е самичък по себе си демонстрация на нещо не доста отговорно ", сподели Христо Иванов. Затова, по думите му " при таз иреалност към този момент нямаме време да използван по съществени проверки във формулата ".
Това, което е допустимо и належащо, съгласно политика, е на следващия ден Денков и Габриел да се срещнат и да проведат диалог и " да излезем от това безпределно сменяне на формули ".

Премиерът би трябвало да е от нас

Иванов продължава да държи първият ротационен министър председател да е Николай Денков, както беше контрактувано преди да изтекат записите, а не Мария Габриел, както от през вчерашния ден ГЕРБ още веднъж упорства. Причината е, че " Демократична България " упорства като главен приоритет прокарването на конституционната промяна, за която министър председателят да е поръчител.

 Делян Добрев пусна концепция за кабинет с Движение за права и свободи, Делян Добрев пусна концепция за кабинет с Движение за права и свободи, " Демократична България " и " ИТН "

Конституционната промяна е първият най-съществен тест (за бъдещото правителство). Ако тя се случи, този кабинет ще може да продължи да работи безкрайно време. От моя позиция най-важният тест е готовността на всички дружно да я създадем. тогава ще можем да кажем на гласоподавателите, че работим за систематичното разгжраждане на модела на корупция. Единствената гаранция, че конституционната промяна няма да бъде сменена, е опцията министър председателят да подаде оставка, в случай че това стартира да се случва. Затова при използването на ротационния принцип за времето на конституционната промяна министър председателят би трябвало да е от нас ", сподели Иванов.

Политиката не е персонални връзки, обиди, упоритости

Въпреки многократните настоявания в хода на изявлението за коментар на наличието на записа от съвещанието на " Продължаваме промяната " Иванов отхвърли с аргумента, че не се бърка на други партии, диалозите са частни, а съдружните връзки - комплицирани. По мотив иронични мнения от записа по собствен адрес отговори: " Имаме дълъг опит с форми на обединения, постоянно връзките са комплицирани, а в частен диалог тази трудност не постоянно наподобява по лицеприятен метод. " Добави, че няма наивни упования по какъв начин тече диалог при затворени порти.

По-късно в хода на изявлението добави: " Доверието не е функционалност на персонални връзки, когато превърнем политиката в персонални връзки, обиди, упоритости, към този момент се занимаваме с нещо друго ".

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР