Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов с нови разкрития за

...
Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов с нови разкрития за
Коментари Харесай

Христо Иванов: ТЕЦ "Варна" е неработеща железария

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов с нови разкрития за владенията на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Първата акция на партията в парка „ Росенец “ даде началото на митингите с искане за оставката на държавното управление и на основния прокурор. След инспекция на прокуратурата стана ясно, че „ летните сараи “ на Доган , пристанището и постройките на брега не са законни. Ахмед Доган е притежател и на Топлоелектрическа централа „ Варна “ и на това съображение е получил 54 млн. лв., с цел да поддържа „ леден запас “. Държавното обвиняване се самосезира и към този момент тече една инспекция. Общественото неодобрение докара до законодателни промени, с които ще се отпускат пари за запас единствено на държавната Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “.

ТЕЦ-ът е получил лиценз за опериране на газ едвам юли тази година.  От това следва меко казано мощно подозрение, че до момента не са могли да оперират на газ. Трябвало е да оперират на въглища, което повдига въпроса дали въобще са спазвали нормите за замърсяване на въздуха, за нездравословни излъчвания. Дали изобщо са имали потенциал за обработка и доставка на съответните количества въглища “, изясни Христо Иванов и посочи, че  съгласно разбор на публичните поръчки мощностите въобще не са били в положение да оперират .

„ Т ази железария въобще не е могла да работи. Дори в един миг е санкционирана с 2 млн. лв., тъй като не може да работи.  Проблемът е, че ние през това време сме платили за " леден запас " 54 млн. лева- с цел да имаме разполагаем аварийни мощности сме ги платили на Доган “, уточни той.

Подаваме сигнал към Специализираната прокуратура, с който желаеме тази фактология да бъде тествана.  Продължавам да не съм наясно какво проверяват- ситуацията в Топлоелектрическа централа „ Варна “ или ситуацията на личните си преписки, или анатомията на личното си затваряне на очи за протичащото се със студения запас “, разяснява Христо Иванов и добави, че „ Демократична България “ насочва искане енергийното министерство да провери текущото положение на централата. Иванов беше безапелационен, че в случай че има сериозна инспекция, то тя ще покаже, че „ безусловно обилно и безплатно сме подарили 52 млн. лв. доктор Доган , ей по този начин тъй като сме доста великодушни “.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР