Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова управляващите спешно да

...
Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова управляващите спешно да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Бойко, купѝ медицински хеликоптери с парите на Доган

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов прикани ръководещите незабавно да купят медицински хеликоптери, вместо да се преоборудват военните " Кугър " -и. Той изрази възмущението си, че до момента в който страната е единствената в Европа без медицински хеликоптер и на фона на нещастието в Стара планина, където почина екскурзиант, министър председателят Бойко Борисов си правеше пиар, инспектирайки от държавния вертолет строителството на автомагистрала “Хемус”.

“За следващ път излиза наяве, че хора умират в планината, тъй като нямаме такива средства. Излагаме на риск героите от Планинската избавителна работа, български лекари, доброволци, които с риск за живота си би трябвало да компенсират безочието, безотговорността и безхаберието на тази власт. През това време Борисов се качва на държавния хеликоптер, с цел да си прави с държавни средства предизборната акция, рекламирайки себе си за това което той бил направил с непозната пита – с европейски средства”, съобщи Иванов във видео пред Министерския съвет.

Според него цялата обстановка демонстрира тоталната загуба на връзка с действителността на ръководещите, както и цялостната липса на позор. Иванов уточни и от кое място могат да се намерят средства за нови хеликоптери.

“Вземете и си приберете парите от Доган. Това, което му харизахте за неработещи мощности за студения запас, което откраднахте през сметките на хората за парно, вземете го от този търтей – почетен ръководител на задкулисието, и купете с тях тези хеликоптери. Или намалете корупционния обратен тласък, който сте вкарали в сметката за удълбочаването на Варненското езеро, която още веднъж обслужва Доган”, прикани Христо Иванов.

“Цялата тази безочливост би трябвало да бъде прекъсната. Това е безхаберието на едни хора, които считат, че са над закона и могат да прелитат над потребностите на хората с държавен хеликоптер, все едно са от друго тесто. България би трябвало да стартира да служи на хората, а не на тази корупционна отровна политическа класа”, добави съпредседателят на “Демократична България”.

Ивайло Мирчев от Изпълнителния съвет на “Да, България” дефинира като нелепа концепцията военните хеликоптери " Кугар " да бъдат употребявани като медицински.

“Ще се влезе в схемата с нова спекулация с преоборудването на хеликоптерите”, съобщи Мирчев. Той уточни, че има европейско финансиране за пазаруването на медицински хеликоптери, само че то е съвсем изпуснато.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР