Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов обяви, че обединението няма

...
Съпредседателят на Демократична България“ Христо Иванов обяви, че обединението няма
Коментари Харесай

Няма да подкрепим правителство без ясно отношение към Сарая и ДС

Съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов разгласи, че обединяването няма да поддържа държавно управление, което няма ясно отношение към превзетата от Движение за права и свободи и сътрудниците на Държавна сигурност страна. В директно включване от “Росенец ”, тъкмо една година след дебаркирането на плажа там, Иванов и Ивайло Мирчев потвърдиха главните червени линии за включване в бъдещо ръководство. Те включват статута на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, на Движение за права и свободи, наличието на сътрудници на Държавна сигурност в политическия живот, равното отнасяне на всички български жители по отношение на закона и следствието дали „ Лукойл “ е избягвал заплащането на налози.

„ Нашето внимание тук не е тъй като има данъчни или устройствени проблеми с парцелите на Доган. Тук се вижда паралелната власт в България. Тук намира своето директно проявяване и можем да я вкараме в двубой “, съобщи Христо Иванов от плажа, където предходната година бе изблъскан от гардове на НСО и където българското знаме беше захвърлено.

„ България, в която съветският нефтен колос „ Лукойл “ може да си прави каквото желае и да източва облага. България, в която хора употребяват въздействие, което се корени още в Държавна сигурност и може да изключват дейностите на българските управляващи и да си обезпечават тяхното подпомагане, това не е суверенна страна. Това не е правова страна, в която българският жител взема решение на избори посредством упълномощените институции. Това е поробена страна, захласната от мафията и корупцията. Именно против това се борим “, добави той.

Христо Иванов съобщи, че смесицата от корупция и безотговорност от ден на ден подлагат на риск българския народен суверенитет.

“Когато българският суверенитет е изключен и когато българските институции отхвърлят да извършват българските закони, през тази врата влизат въздействията на режими като този на Путин и Ердоган. Не е по никакъв начин инцидентно, че първо Карадайъ върви да целува ръката на Ердоган, а по-късно Бойко Борисов отиде там ”, съобщи той.

Според него при визитата си в Турция Борисов е търсил протекция от Ердоган. Добави, че съгласно информацията, с която разполага, водачът на ГЕРБ се е срещнал с турския президент по своя молба. Не е имало срещи с българските изселнически организации, както твърди заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

“Борисов би трябвало да реши политическото уравнение по какъв начин да употребява дългата си работа не на българския публичен интерес, а на българското задкулисие, че да бъде пенсиониран отвън пандиза, а не в него. Реши, че мястото да получи защита е дворецът на Ердоган ”, разяснява Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България ” още веднъж разгласи присъединяване на сътрудниците на Държавна сигурност в политическия и публичен живот за един от въпросите, които би трябвало да бъдат решение след изборите на 11 юли.

“Паралелната власт в България гради на корените на Държавна сигурност, чийто клеветник е бил Ахмед Доган. Листите на Движение за права и свободи, и освен техните, са червиви с сътрудници на Държавна сигурност. Тази агентура, която постоянно е работила за съветските и руските секрети служби, трансформира своето подмолно въздействие в една скрита власт в България. Тя намира своята база в поддържането на огромни групи от обществото в положение капсулация, на боязън от етническо опълчване посредством нови закани ”, сподели той. 

“Демократична България ” ясно слага тези въпроси. Да, Бойко Борисов завърши. Но с цел да завърши модела, ние би трябвало разградим опцията на Движение за права и свободи да продължава да работи като политическо крило на българската мафия и корупция - проведена и надълбоко вкоренена ”, добави Иванов.

“ДПС и Сарая не считат да се откажат да са щабквартира на българската корупция. Те считат да не престават да бранят своята позиция да злоупотребяват с власт, да капсулират български жители, да лимитират техните действителни права и свободи. Срещу това се бори “Демократична България ”, сподели той.

Той изрично съобщи, че няма да се вършат взаимни отстъпки с тези тематики при съставянето на идващото държавно управление. 

“Нека да е ясно -  няма да признаем и да подкрепим държавно управление, в случай че няма ясно отношение към тези въпроси, тъй като те са централни за това накъде ще се развива България. Правителство би трябвало да има, само че с цел да бъде подкрепено от нас и да носим отговорност за него и да поддържаме като държавно управление на действителната амбициозна смяна да стъпи на една коалиция, която е структурирана към общата решителност да изчегъртаме не просто Бойко Борисов, а този модел във всичките му институционални проявления ”, сподели той.

Цялото видео с мненията на Христо Иванов и Ивайло Мирчев можете да видите тук:
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР