Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов е силно обезпокоен, че

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов е силно обезпокоен, че
Коментари Харесай

Христо Иванов настоява прокуратурата да провери Борисов ли е говорил в записа

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов е мощно смутен , че прокуратурата не е проверила дали приказва министър председателят Бойко Борисов в аудиозаписа, а е тествано дали това, което има на записа подхожда на това, което е представено.

Миналата седмица е с изводите за инспекцията на първия запис , в който държавното обвиняване не разкрило нищо неправилно . Формулировката на прокуратурата беше, че с цел да се откри действителното наличие на аудиозаписите, е била назначена, която открива " еднаквост сред наличието на записа и възпроизведения диалог в сигнала. "
 Христо Иванов упорства да се ревизира и наличието на първия запис
Христо Иванов упорства да се ревизира и наличието на първия запис

Прокуратурата няма да проверява по същност записа, а ще прикрие

Христо Иванов обаче не е получил самото определение по сигнала си и упорства да го получи неотложно, с цел да може да го " нападна " пред по-горна инстанция. Има избрани основни неналичия в известието, уточни той.

Ако прокуратурата не е проверила дали приказва Борисов, за нас това е скандал, тъй като не дава отговор на основния въпрос - ние с кого се занимаваме , безапелационен бе някогашният правосъден министър.

Христо Иванов е уверен, че във втория запис министър председателят Борисов е. От този диалог се вършат заключения за връзки, които са доста съмнителни. Иванов прибавя към това и обстоятелството, че от инспекциите на " Лукойл " , макар че е заречен това обществено. " Те имат една дребна срамна загадка, която може би ще се окаже в размер от милиард лв. и Борисов може да си разреши да споделя на Златев с кого да се среща и с кого не ", изясни Иванов.
 Прокуратурата не откри закононарушения по аудиозаписа на Борисов
Прокуратурата не откри закононарушения по аудиозаписа на Борисов

Техническа експертиза открива " еднаквост сред наличието на записа и възпроизведения диалог в сигнала "

" Мисля, че основният прокурор постоянно е казвал, че когато има надделяващ публичен интерес, прокуратурата ще бъде транспарантна , единствено че тази бистрота касае единствено съперници на режима ", акцентира Христо Иванов. Нека тази бистрота да засегне всички, прикани Иванов.

Той настоя да се ревизира по какъв начин са разпитани Сотир Цацаров, Иван Гешев и по какъв начин е разпитан Бойко Борисов. Как, какви въпроси са били задавани, какъв брой настоятелно са задавани и какви инспекции са направени, запита някогашният правосъден министър.

Христо Иванов упорства и Екологичен потенциал да се запознае с аудиозаписа с Борисов . Темата е значима и ние няма да се откажем да я разплетем и да оказваме напън върху прокуратурата да си свърши работата, в това число и през " нашия " Европарламент, сподели още някогашният правосъден министър.

" Демократична България " по следствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР