Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов благодари на мнозинството в

...
Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов благодари на мнозинството в
Коментари Харесай

Христо Иванов благодари и на БСП за промените в Конституцията

Съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов благодари на болшинството в Народното събрание за признатите на второ четене промени в конституцията и на групата на Българска социалистическа партия, които не попречиха на работата в залата.

" Благодаря на всички сътрудници, които изнесоха този спор и развой. На първо място на болшинството, което през днешния ден с самообладание мина през това гласоподаване. Главно желая да подчертая ролята на сътрудниците, които бяха в конституционната комисия, и целия екип, тъй като без тяхното самообладание, внимание и доста сериозна работа нямаше да можем да стигнем до този резултат ", сподели той.

Иванов изрече признателност и на групата на Българска социалистическа партия за решението им да останат в залата, с което разрешиха провеждането на рационален спор. " Аз се веселя, че от Българска социалистическа партия останаха в залата, тъй като дебатът се обогатява. Ние не се опасяваме от друго мнение, дебатът беше спокоен и професионален ", разяснява някогашната правосъдна и външна министърка от ГЕРБ Екатерина Захариева пред публицисти.

От " Възраждане " и Има Такъв Народ напуснаха залата при започване на съвещанието в символ на митинг против измененията. Това е четвъртия ден, в който опозицията изрича несъгласието си с измененията в главния закон, а и демонтажа на Паметника на Съветската войска в София.

" Проявиха изтощение. Има една ескалация - все по-груби дейности, персонални нападки, квалификации и обиди, които най-сетне ескалираха при вчерашните събития - физическа кавга. Логично напуснаха залата, тъй като няма какво повече да създадат и кажат. Това е израз на безусловно изтощение и безпринципност. Това е тъпо, само че толкоз могат ", разяснява Иванов. Той изрази успокоение по отношение на желанията на опозицията да внесе конституционна тъжба по отношение на измененията в главния закон.

След края на съвещанието бе свикано незабавно съвещание на комисията по конституционни въпроси, с цел да прегледа измененията на трето четене. Така промяната ще може да бъде подготвена до края на седмицата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР