Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви в кулоарите на парламента,

...
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви в кулоарите на парламента,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Правителство на ПП и ДБ с подкрепата на ГЕРБ е възможна формула

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов съобщи в коридорите на Народното събрание, че формулата на ДСБ е допустима формула за кабинет:  " Продължаваме промяната " да предложи кабинет с " Демократична България ", а ГЕРБ да поддържа.

 

" Ние в диалози за разговор за политики постоянно сме били отворени, съобщи Христо Иванов. Той посочи, че Парламентарната група би трябвало да вземе решение за съответен диалог, имайки поради поканата на ГЕРБ партиите в Народното събрание да обсъдят значимите въпроси, в това число и бюджета.

 

" Страната има потребност от конструктивност, диалог,който се концентрира върху политики, а не задълбочаване на разделянето " счита той.

 

" Трите основни целта, по които ще оценяваме дали да дадем поддръжка са правосъдната промяна и промяната на прокуратурата, отношението към путинската експанзия и рационалната макроикономическа политика ", акцентира Иванов.

 

" Знаете че имаме ясна позиция, че не виждаме условия да подкрепим първия мандат. Вторият и третият мандат сега са хипотези ", съобщи той. Когато се стигне до втори мандат, " Продължаваме промяната " би трябвало да формулират изискванията, по които може да се осъществя мандата, съобщи Христо Иванов.

Времето изтича а може да се окаже, че работеща формула няма.

 

" Българска социалистическа партия са вероятен сътрудник по съответни тематики. Натрупаха се много разлики сред нас, които биха затруднили по-плътна колоборация ", добави той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР