Съпредседателят на ДБ Христо Иванов защити в изявление пред медиите

...
Съпредседателят на ДБ Христо Иванов защити в изявление пред медиите
Коментари Харесай

Христо Иванов: Всеки път като видя колко се дразни Радев - знам, че сме на прав път

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов отбрани в изказване пред медиите в Народното събрание решението за прекратяването на концесията на пристанище " Росенец ". В тази връзка той разяснява и реакцията на президента Румен Радев по тематиката.

" Всеки път, когато видя какъв брой се нервира президентът, че има постоянно държавно управление, което следва нашите цели, се увещавам, че сме на прав път ", уточни Христо Иванов. " Лишен е през главната опция, която имаше, през служебните държавни управления и търси други способи да всява разделяне и да влезе на политическия терен ", сподели той. 

 

И продължи, припомняйки декларация на Демократична България от 13 май 2022 за " депутинизация на страната ":

" За мен значимото е един документ и той е за депутинизация на страната ни. Това ръководство служи на целите, заложени в него и щом президентът реагира нервно, то сме на прав път. Г-н Радев избра да застане в най-ретроградните позиции и бих споделил, че заплашва националната сигурност. Русия работи за това в района да настане безпорядък, да възцари правото на мощния, а не на интернационалния ред. "

 

" Той се държи като човек в акция, вместо да се държи като обединител на нацията. Това е очевидното държание на човек, който търси метод да разшири своето въздействие и се пробва да влезе на политическия терен ", сподели още Иванов по адрес на президента.

 

И уточни: " Дори когато отива да открие паметник на трикольора, който би трябвало да бъде знак за обединяване, съумява да произнесе една от най-разделящите речи в историята на българското президентство. Това е явно държание в акция, на човек, който продължава да търси способи да разшири своето въздействие, лишен е от главната опция, която имаше през служебните държавни управления, това го изнервя и търси други способи да всява разделяне и да влезе на политическия терен. "

Според Иванов е значимо след началото на войната кой къде седи по тази тематика. " Ние слугуваме на целите, които са регистрирани в документа за депутинизация, това се вижда. Престижът на една компания, която е част на съветския инструментариум за въздействие - не знам по какъв начин се мери ", сподели той във връзка позицията на " Лукойл ", че към тях са отправени голословни обвинявания.

Иванов съобщи, че не е изгубил вярата, че Русия в миналото ще се върне на пътя на дипломацията.

 

Христо Иванов разяснява и тематиката за смяната в конституцията.

 

" Нека да забележим какво ще се схванат сътрудниците и тогава ще разясняваме. Имаме план с Политическа партия и той е обвързван с Правосъдие за всеки. За нас е по-добре, това което ще подсигурява резултат ", съобщи той.

Нека да забележим по какъв начин конституционната комисия ще си провежда работата, знаете, че не съм член, сподели още той, обръщайки се към медиите.

По думите му не се чакат разногласия във връзка измененията в главния закон.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР