Съпредседателя на ПП Кирил Петков смята, че не е редно

...
Съпредседателя на ПП Кирил Петков смята, че не е редно
Коментари Харесай

Петков не иска президента Румен Радев еднолично да контролира спецслужбите


Съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков счита, че не е редно президентът Румен Радев да има едноличен надзор върху службите за сигурност и поради това от Политическа партия оферират законодателни промени в тази посока.

" Аз доста добре си припомням по какъв начин като министър-председател в постоянен кабинет нямах опцията да подменя нито един от шефовете на службите ", добави Петков. Това, което предложихме, е отново да има надзор - Министерският съвет да предлага шефовете на службите и да се изслушват в комисия в Народното събрание, тъй че да не може нещо да стане скрито-покрито “, изясни той. Според него това е една от аргументите да не ни одобряват в Шенген, тъй като сътрудниците ни не били удовлетворени от работата на службите.

" Истината е, че сега президентът управлява всички служби, тъй като служебният кабинет дава опция да може да подменяш шефовете на службите с автограф на премиера и президента, в служебното държавно управление той управлява и двете ", изясни Петков.

Според водача на Политическа партия изпълнителната власт би трябвало да дава отговор за сигурността, както е посочено в Конституцията. Той счита, че би трябвало да се дадат по-големи пълномощия на Народното събрание по отношение на службите.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР