Съпредседателите на екипа на Прищина за диалога с Белград предадоха

...
Съпредседателите на екипа на Прищина за диалога с Белград предадоха
Коментари Харесай

Предадоха официално в Брюксел платформата на Косово за отношенията със Сърбия

Съпредседателите на екипа на Прищина за разговора с Белград предадоха през днешния ден гласуваната в косовския парламент платформа за разговора в кабинета на висшия представител на Европейски Съюз за общата външна политика и сигурността Федерика Могерини, заяви съпредседателят на екипа Фатмир Лимай за прищинската организация Косовапрес.

Лимай и другият съпредседател Шпенд Ахмети осведомиха сътрудниците на Могерини за закона за разговора и уговорката на косовските институции за развиване на този значим развой за Косово. Лимай уточни, че това е е постоянна среща на прищинската делегация в Брюксел и че от по-рано е контрактувано след гласуването на платформата тя да бъде показана в Брюксел.

Приетата платформа е неприемлива за Белград, съгласно който тя на процедура блокира разговора и води към заледяване на спора. Документът планува Белград да признае независимостта на Косово, унищожаване на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, образуване на специфичен съд за закононарушенията на сърби по време на спора и погашение на военни репарации.

Диалогът сред Белград и Прищина е блокиран от въвеждането на стопроцентните мита върху стоките от Сърбия и Босна и Херцеговина от страна на Косово на 21 ноември предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР