Съперникът на Лудогорец в Лигата на конференциите Андерлехт назначи датчанина

...
Съперникът на Лудогорец в Лигата на конференциите Андерлехт назначи датчанина
Коментари Харесай

Съперникът на Лудогорец в Европа назначи датчанин

Съперникът на Лудогорец в Лигата на конференциите Андерлехт назначи датчанина Йеспер Фредберг за нов състезателен шеф, оповестиха от клуба. 41-годишният експерт ще заеме поста в белгийския гранд от месец януари 2023 година.

Кариерата на Фредберг стартира през 1998 година като треньор на юношески тимове в Дания. Той е помощник-треньор на първия тим на Орхус през 2014 година. През 2016-а датчанинът става шеф на Академията на кипърския Омония Никозия, след което заема същата позиция в гръцкия Панатинайкос. През 2019 година той се завръща в Дания, с цел да стане състезателен шеф на Виборг. Неговата работа незабавно се отплаща, като скромният клуб печели за повторно в историята си право на присъединяване в евротурнирите. В момента Виборг е на второ място в класирането в датското елитно състезание.

" За мен е чест да бъда назначен в най-големия клуб на Белгия. Напълно наясно съм какво предизвикателство е това, само че с богатото минало, ясната футболна философия и международно известната младежка академия е ясно защо би трябвало да се бори Андерлехт. Искам да развия тактика за клуба, основана върху ДНК-то му ", сподели Фредберг пред клубния уебсайт.

Именно Йеспер Фредберг ще прави зимната селекция на Андерлехт, който сега се намира на нежеланото 11-о място в белгийската първа дивизия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР