Съперникът на Благой Иванов - Аугусто Сакай - си призна,

...
Съперникът на Благой Иванов - Аугусто Сакай - си призна,
Коментари Харесай

Съперникът на Багата: Наруших правилата, но това не се оказа решаващо

Съперникът на Благой Иванов - Аугусто Сакай - си призна, че е нарушил разпоредбите в борбата им, само че бразилецът бе безапелационен, че това не е било решаващо за крайния излаз. Съдиите присъдиха успеха на боеца от Коритиба с неединодушно решение - 27-30, 29-28, 29-28.

В третия рунд на равностойния дуел Багата бе на път майсторски да реализира втория си тейкдаун, само че Сакай се задържа за оградата и се опази от отсичане, което е нарушаване на правилника и даже заслужава лишаване на една точка.

Такова наказване щеше да наклони везните в интерес на българина при съдийското решение, само че реферът в осмоъгълника Джейсън Хързог единствено устно направи забележка на Сакай.

" Хванах се за оградата без да желая, беше инстинктивно и в никакъв случай не бих направил умишлено такова нещо. Но това нямаше значение, тъй като аз завоювах. Винаги желая да нокаутирам съперниците си, само че знаех, че той е доста твърд и трябваше да покажа почитание. Според мен е полуда, че единият арбитър оцени дуела 30-27 за него ", разяснява бразилецът, който реализира четвърта поредна победа в UFC.
 Втора поредна загуба за Благой Иванов в UFC
Втора поредна загуба за Благой Иванов в UFC

Багата отстъпи на Аугусто Сакай с разединено съдийско решение
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР