Съперник на Григор Димитров в полуфиналите на тенис турнира в

...
Съперник на Григор Димитров в полуфиналите на тенис турнира в
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу световния №1 на полуфинал в Пекин


Съперник на Григор Димитров в полуфиналите на тенис шампионата в Пекин ще бъде първата ракета в света Рафаел Надал. Испанският левичар се наложи над американеца Джон Иснър с 6-4, 7-6.

И двете елементи на мача бяха доста забавни, като в първия сет Рафа съумя да излъже съперника си с пробив в самия край. Във втория сет пък играта бе изцяло равностойна и закономерно се стигна до тайбрек, в който обаче Надал не даде и точка на Иснър. На 208-сантиметровия американец не му помогнаха 21 аса в срещата, която продължи един час и 43 минути.

Надал и Димитров са спорили девет пъти до момента и резултатът е осем победи за испанеца против една за българина. Гришо прекъсна черната серия против Рафа предходната година точно в Пекин, където го отстрани в 1/4 финалите с 6-2, 6-4. Тази година Димитров също имаше своите шансове против левичаря от Майорка в полуфиналите на Откритото състезание на Австралия, само че Надал завоюва в пет сета епичната борба, която продължи близо пет часа.

По-рано през днешния ден Григор Димитров надделя Роберто Баутиста Агут в три сета 7-6, 4-6, 6-2. Двубоят бе доста оспорван и изключително в първите два сета на корта се водеше стълкновение за всяка една точка. В първия сет Гришо направи пробив в петия гейм и поведе с 3-2, само че не съумя да го затвърди и загуби преднината си. Стигна се до тайбрек, който Димитров завоюва със 7-5. Във втория сет Баутиста Агут осъществя пробив в по този начин значимия седми гейм и дръпна с 4-3, а след това не даде шансове на българина за поврат. В решителния трети сет Димитров проби сервиса на испанеца в четвъртия гейм и поведе с 3-1, след което подава устойчиво и преимуществото му набъбна на 4-1. При 5-2 за него Гришо поведе с 40-15 на сервис на Баутиста Агут, съумя да осъществя втория си мачбол и победи в срещата след два часа и половина игра. Най-добрият български тенисист в миналогодишното издание загуби на финала от Анди Мъри. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР