Съперничеството между Манчестър Сити и Ливърпул спокойно може да претендира

...
Съперничеството между Манчестър Сити и Ливърпул спокойно може да претендира
Коментари Харесай

Гари Невил: Съперничеството между Сити и Ливърпул може да бъде най-голямото в историята

Съперничеството сред Манчестър Сити и Ливърпул умерено може да претендира за най-голямото от чисто футболна позиция в историята на Висшата лига, твърди анализаторът на "Sky Sports " - Гари Невил. Той бе бранител на Манчестър Юнайтед в интервала на друга огромна омраза - тази против Арсенал при започване на новия век.

Манчестър Сити и Ливърпул направиха тъждество 2:2 в неделя на "Етихад " и отложиха борбата за купата за последните седем кръга. Мачът бе извънредно натоварен и "червените " изравняваха на два пъти, преди първенците да създадат последните две положения в дуела. Интересен факт е, че по-късно тъждество Сити има 338 точки за последните четири сезона, а Ливърпул е единствено с една по-малко.

"Ливърпул сподели кураж и се върна в мача, макар че той можеше да завърши още през първото полувреме. Този тим не трябва да бъде отписван в нито един миг, а това е линия на най-големите. Ливърпул го може и има класата и характера за това. Браво и на двата тима. На моменти този мач бе цялостна лудница и съм доста впечатлен от отбраните им. Не мога да схвана по какъв начин 10 минути преди края могат да посрещат толкоз високо, откакто са играли извънредно натоварен мач ", съобщи някогашният капитан на Юнайтед за "Sky Sports ".

"Впечатлен съм от смелостта да го вършат против най-хубавите халфове и нападатели в света. Виждали сме сходни неща и в предишното, само че не на чак толкоз високо равнище.

"Преди мача считах точката за идеална за Сити, само че на полувремето те можеха към този момент да са взели решаваща преднина. Отговорът на Ливърпул бе също толкоз впечатляващ, откакто започнаха дуела с игра под общоприетото им равнище. Навремето, при някой по-слаб мач, сър Алекс Фъргюсън ни питаше в съблекалнята дали се борим със зъби и нокти цялостен сезон, с цел да се провалим в един-единствен мач.

"Изглеждаше, че на полувремето Клоп им е споделил, че този тим не е граден три или четири години, с цел да не демонстрира самочувствието си. Отговорът на футболистите на Ливърпул беше отличен.

"Сити обаче отново можеше да завоюва и още през днешния ден (в неделя) да стане първенец. Не го направиха, само че Ливърпул има по-трудната стратегия до края на сезона. Няма обаче да се изненадам, в случай че и двата тима завоюват всичко до края. Чудя се дали тогава Клоп ще се ядосва, че не са играли по-добре през първото полувреме. Никой не знае, има доста вода да изтече до края.

"Трудно е да повярваш какъв брой грубо е съперничеството сред тимовете на Клоп и Гуардиола. 338 точки против 337! По отношение на постоянството, качеството и достиженията, това съревнование несъмнено е добър претендент за най-сериозното в историята на Висшата лига. Има обаче какво още да забележим. От съперничеството на Сър Алекс Фъргюсън и Арсен Венгер останаха и паметни моменти като случая на Хайбъри, насладата на Райън Гигс на полуфинала за ФА Къп, шампионския гол на Марк Овермарс на Олд Трафорд и по този начин нататък.

"Между тези два тима имаше специфични мигове паралелно до борбите. Това беше повече от просто футболно опълчване, тъй че не мисля, че съперничеството на Сити и Ливърпул е на това равнище сега. В кръга на шегата, може би ще бъде след 25 години в някой документален филм. По отношение на чисто футболните качества и постоянството обаче, Сити против Ливърпул е отличен конфликт.

"На всеки му се желае сезонът да бъде решен в последния миг, изключително когато тези два тима играят по този метод, тъй че би трябвало да бъдем удовлетворени. Искам да ги видя и на финала в Шампионската лига, защото сега те са двата най-хубави тима в Европа. Ще бъде справедливо, в случай че това се случи.

"Мениджърите на Сити и Ливърпул са специфични, само че по друг метод. Гуардиола с методичната промяна, триумфите, стила на футбола и въздействието му върху играта. Юрген Клоп пък с духа и пристрастеността, с които трансформира Ливърпул в махленски войник. Аз персонално виждам повече от себе си в него, в сравнение с в Гуардиола. Не мисля, че и в най-хубавите си дни можех да намеря място в този тим на Сити, защото не бях толкоз талантлив механически. В Ливърпул обаче се отличават характери като Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър, които дават всичко за Ливърпул и скачат със зъби и нокти. При Сити футболът е по-скоро като симфония.

The comebacks fired at
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР