Съотношението между киберпрестъпленията, като част от всички икономически престъпления, е

...
Съотношението между киберпрестъпленията, като част от всички икономически престъпления, е
Коментари Харесай

За кибератаките в България

Съотношението сред киберпрестъпленията, като част от всички стопански закононарушения, е 32% в международен мащаб и 24% за България, което е съвсем двойно нарастване по отношение на 2014 година, когато киберзаплахите в страната ни са били към 10%.

От изнесената информация от експерти от хостинг доставчика ICN.Bg излиза наяве, че измежду най-разпространените онлайн закани са офанзивите от вида DDoS (Distributed Denial of Service), целящи прекъсването на достъпа до онлайн услуги, потреблението на фишинг имейли и уеб сайтове, както и пробивите на слаби пароли за достъп до информация.

Според статистиката 37% от фирмите у нас нямат проект за деяние при хакерска атака, 14% нямат желание да осъществяват отбрани против такива, а 21% не знаят за съществуването на такива практики.

За последните години отделът „ Киберпрестъпност “ при ГДБОП е отчел като най-разпространени и основни за България киберпрестъпленията в резултат на интернет измамите, познати като Business E-Mail Compromise, потреблението на „ финансови мулета “ и заразяването с криптовируси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР