Съоснователят на рокгрупата Bon Jovi - басистът Алек Джон Съч,

...
Съоснователят на рокгрупата Bon Jovi - басистът Алек Джон Съч,
Коментари Харесай

Почина съосновател на групата Bon Jovi

Съоснователят на рокгрупата Bon Jovi - басистът Алек Джон Съч, е умрял на 71-годишна възраст, заяви TMZ, представени от segabg.com. Причината за гибелта на музиканта към този момент не е оповестена.

Алек Джон Съч е свирил с Bon Jovi от 1983 до 1994 година, в годините на най-големия им подем. Той внася креативния си принос за шлагери като Livin 'On a Prayer, You Give Love a Bad Name, Wanted Dead or Alive, Bad Medicine и Keep the Faith, наред с доста други. Музикантът в никакъв случай обществено не е обяснявал повода за напускането си през 1994-та след излизането на албума Cross Road. Предполага се, че може би това е рухването му с мотоциклет по време на записите за албума Keep The Fait, при което сериозна наранява мишницата си и на концерти непрестанно би трябвало да търси комфортно състояние за ръката си, с цел да свири на инструмента без болежка. Това го води до меланхолия и невъздържание с алкохола, като даже се е налагало сътрудниците му да го отстраняват от сцената. Съч още веднъж се причислява към групата през 2018-а за церемонията по въвеждането ѝ в Залата на славата на рокендрола в Кливлънд, Охайо.

В неделя Джон Бон Джоуви написа в обществените мрежи: „ Алек беше оригинал. Като член създател на Bon Jovi, той беше неразделна част от образуването на групата “. Фронтменът прибавя, че Алек е бил значително причина групата да се събере – бил е другар с Тико Торес и Ричи Самбора, като по това време е срещнал всички един с различен.

Бон Джоуви споделя още, че спомените за Алек провокират усмивка на лицето му и сълзи в очите му.

Алек Джон Съч е роден в щата Ню Йорк, само че е от маджарски генезис и същинското му име е Елек Янош Сюч.

Групата Bon Jovi, учредена през 1983 година в Ню Джърси, носи името на водача и вокалист Джон Бон Джоуви. Дискографията на групировката включва 15 студийни албума, последният от които е публикуван през 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР