Съоснователят на приложението за търговия с акции Robinhood - българинът

...
Съоснователят на приложението за търговия с акции Robinhood - българинът
Коментари Харесай

Българинът Влад Тенев попадна в юбилейна класация на Forbes в Америка 30 под 30

Съоснователят на приложението за търговия с акции Robinhood - българинът Влад Тенев откри място в влиятелна. В чест на 10-тата годишнина на Forbes 30 под 30, списанието избира 30-те положителни " звезди " за всички времена и за по този начин наречената " Зала на славата ".

В годишната класацията се изброяват млади, новаторски и предприемчиви водачи в своята сфера. За десетата годишна ранглиста Forbes сортира 30-те най-хубави предприемачи, попадали в миналото в описите им. Може да се каже, че конкуренцията е сериозна, тъй като те се избират всред 100 хиляди души, номинирани в границите на десетилетие.

В класацията Влад Тенев стои един до друг с Байджу Бхат, който е другият създател на известното приложение за търговия с акции без такси Robinhood. Тенев и Бхат вършат гражданска война посредством платформата си на пазара и в това време стават милиардери. Robinhood може да се похвали с над 22 милиона акаунта. Той стана обществен през юли и в този момент има пазарна капитализация от 28 милиарда $, написа Forbes за представянето на двамата бизнес съдружници.

Когато те попадат в листата на класацията през 2016 година, стартъпът им е оценен на 250 милиона $.

" Младите хора не имаха вяра, че светът на вложенията е основан за тях. Затова ние създадохме Robinhood - тъкмо за тези клиенти " - тoва е цитатът, с който двамата са показани в класацията.

Заедно със своя сътрудник от Станфорд Бхат, българинът Влад Тенев основава приложението за търговия с акции без такси Robinhood през 2013 година И двамата са милиардери, като съгласно оценките на Forbes Тенев има 1,6 милиарда $.

Robinhood се трансформира в същинска фикс идея измежду младите консуматори с дребен или с никакъв опит в търговията с скъпи бумаги. Това, което ги притегля, е опцията да вършат това онлайн и фактът, че компанията работи без брокерски комисионни. Тенев и бизнес сътрудникът му са миноритарни притежатели с дял от над 10%.

Първият милиардер влезе и в листата с най-богатите хора в света на Forbes през април тази година в класацията на влиятелното издание за 2021-а на 2574-то място с чисто положение от 1 милиард $.

Влад Тенев е роден във Варна. Премества се в Щатите дружно със своите родители през 1992 година. Те са икономисти и тогава получават опция да работят за Световната банка във Вашингтон.

Сред останалите в класацията има имена като Риана, Майли Сайръс, ЛеБрон Джеймс, Наоми Осака, Марк Зукърбърг и други.

Освен българското присъединяване, има участници с корени от Албания, Бахамските острови, Бангладеш, Етиопия, Гана, Гватемала, Ливан, Оман, Пакистан, Панама, Филипините, Саудитска Арабия, Сирия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР