Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс се изказа днес пред

...
Съоснователят на Пинк Флойд Роджър Уотърс се изказа днес пред
Коментари Харесай

Роджър Уотърс пред ООН: Инвазията в Украйна е незаконна, но беше провокирана

Съоснователят на " Пинк Флойд " Роджър Уотърс се изрече през днешния ден пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по покана на Русия и съобщи, че нейната инвазия в прилежаща Украйна е противозаконна, само че същевременно тя е била предизвикана, и прикани за преустановяване на огъня, съобщи Ройтерс.
Русия свика съвещание на Съвета за сигурност, с цел да бъдат разисквани доставките на оръжия в Украйна, и помоли известния английски музикант да се изкаже. Уотърс се опълчи на западните доставки на оръжия за Киев в писмо, оповестено на неговия уебсайт през септември.

Заместник-постоянният представител на Съединени американски щати при Организация на обединените нации Ричард Милс призна " впечатляващия опит като реализатор " на британеца, само че уточни, че квалификациите му да приказва за контрола на въоръженията и по въпроси от европейската сигурност " са по-малко явни ".
 

Въпреки че назова съветската инвазия в Украйна " незаконна ", Уотърс също по този начин съобщи, че тя " не е била непровокирана ", и осъди " провокаторите по допустимо най-категоричен метод ". Той не даде повече детайлности. " Единственият рационален метод на деяние през днешния ден е да призовем за неотложно преустановяване на огъня в Украйна ", сподели Уотърс.

Украинският непрекъснат представител при Организация на обединените нации Сергий Кислиця направи отпратка към шлагера на " Пинк Флойд " " Още една тухла в стената " (Another Brick in the Wall), като съобщи пред Съвета за сигурност: " Колко е тъжно за някогашните му почитатели да видят по какъв начин той приема ролята на още една тухла в стената – стената на съветската дезинформация и агитация. "
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
09 Фев 20236109 Фев 20234209 Фев 202310008 Фев 202384308 Фев 2023128808 Фев 20232445КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани07 Фев 202363707 Фев 202364705 Фев 202391107 Фев 2023570
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР