Съоснователят на OneCoin Себастиан Грийнууд се призна за виновен по

...
Съоснователят на OneCoin Себастиан Грийнууд се призна за виновен по
Коментари Харесай

Ортакът на Ружа Игнатова се призна за виновен и отива на топло

Съоснователят на OneCoin Себастиан Грийнууд се призна за отговорен по федералните обвинявания против него в машинация и пране на пари посредством кухата валута на Ружа Игнатова. Това излиза наяве от известие на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати.

Според федералните обвинявания съоснователят на финансовата пирамида през цялото време е знаел каква е концепцията на Ружа Игнатова, а точно да бъдат излъгани какъв брой се може повече хора, а не да се сътвори нова криптовалута. Грийнууд е взел участие в основаването на лъжливата скица, дружно с криптокралицата възнамеряват всичко, подробност по подробност през цялото време, от 2014 година, когато е и учредена компанията OneCoin.

Измамата на века генерира към 4 милиарда $ доходи от вложения на над 3 милиона души по целия свят, които не подозират, че криптовалутата, в която си влагат парите, е куха и няма никаква стойност.

" Себастиан Грийнууд управлява една от най-големите интернационалните схеми за измами, осъществявани в миналото. Грийнууд, Ружа Игнатова и техни съзаговорници излъгаха нищо неподозиращите жертви за милиарди долари, потвърждавайки, че OneCoin ще бъде " килърът на биткойни ", споделя Деймиън Уилямс, прокурор на Съединени американски щати за Южния окръг на Ню Йорк, предава " България през днешния ден ".

Грийнууд се опита да избяга преди години и се подвизаваше в Тайланд известно време, само че в последна сметка шансът му обърна тил. Изпеченият лъжец беше хванат от Кралската тайландска полиция на тропическия остров Кох Самуи през юни 2018 година и екстрадиран в Съединени американски щати, където беше арестуван под стража.

Оттогава Грийнууд е в пандиза и наподобява, ще остане там в продължение на доста години, откакто преди малко се призна за отговорен за присъединяване си в схемата на Ружа Игнатова за машинация и скрит план за пране на пари.

Според Министерството на правораздаването Грийнууд печели почти по 20 милиона евро на месец през последните години в ролята си на най-хубавия " дистрибутор " на OneCoin в мрежов маркетинг.

Ако Грийнууд получи оптималното наказване за всяко от закононарушенията, за които се е признал за отговорен, го грозят 60 години решетки във федерален затвор.

Братът на Ружа Константин Игнатов, който също взема ефективно присъединяване в криптоизмамата, към този момент търка наровете в американски затвор, откакто преди години призна за схемата. Остава един човек да бъде тикнат зад решетките - самата Ружа Игнатова. Русенската комбинаторка изчезна преди години и все още няма и диря къде може да се подвизава. Една от версиите е, че върти нова скица в Саудитска Арабия под името Зденка Резакова. Скоро името й се появи още веднъж и в британските медии. Оказа се, че Игнатова има искания към апартамент в Лондон, който й бе иззет. Мастити английски юристи се борят сега парцелът за 13,6 милиона паунда още веднъж да се озове в ръцете на криптокралицата, само че това е малко евентуално.

Името на Игнатова попадна и в листата на най-издирваните лица на Федералното бюро за следствие (ФБР). Федералните оферират премия от 100 000 $ за информация, която ще докара до нейното арестуване.

Уилямс сподели, че този случай и други скорошни дейности имат за цел да изпратят " ясно обръщение, че идваме след всички тези, които се стремят да експлоатират екосистемата на криптовалутата посредством измами, без значение какъв брой огромни или комплицирани сте ".

Предстои Федералният съд на Съединени американски щати да реши какъв брой години ще лежи Грийнууд в кауша.

Грандиозно шоу на " Уембли "

Грийнууд и Игнатова разпространяваха OneCoin, в това число на публични събития по целия свят. Едно такова, наречено Coin Rush, се организира на стадиона " Уембли " в Лондон на 11 юни 2016 година Това беше и една от последните обществени мегаизяви на Игнатова. Хиляди членове на OneCoin участваха на Coin Rush.

По време на събитието Грийнууд показа Игнатова на тълпата с думите: " Това е основателят, мозъкът, създателят на криптовалутата, на OneCoin. Това ще бъде най-голямото посрещане на сцената, което в миналото сме правили в историята. " След това под звуците на Girl on Fire на Алиша Кийс и заобиколена от същински фойерверки Игнатова излезе на сцената на " Уембли ", облечена в алена бална рокля. Криптокралицата продължи неведнъж да съпоставя своята лъжлива криптовалута с биткойн, заявявайки, наред с други неща, че " OneCoin е килърът на биткойн " и " След две години никой повече няма да приказва за биткойн ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР