Съоснователят на Microsoft Corp. сподели своите скептични възгледи за биткойн,

...
Съоснователят на Microsoft Corp. сподели своите скептични възгледи за биткойн,
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Ако имате по-малко пари от Илон Мъск, внимавайте с биткойн

Съоснователят на Microsoft Corp. показа своите скептични възгледи за биткойн, разграничавайки се от други софтуерни звезди, които са прегърнали криптовалутата. Той изрази угриженост по отношение на нестабилния темперамент на биткойн, изключително по какъв начин цената му може да бъде доста повлияна от обществените мрежи.

Гейтс засяга по-специално интензивностите на основния изпълнителен шеф на Tesla Inc. Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, в X като образец за фактори, които могат да повлияят на цените на криптовалутите.

През 2021 година Tesla влага 1.5 милиарда $ в биткойн, което докара до повишаване на цената му. Скоро по-късно компанията продаде 10% от своите притежания за над 250 милиона $, когато биткойн надвиши 60 000 $.

Въпреки спада с 20% в акциите на Tesla компанията към момента има доста количество биткойн. През юни 2022 година, по време на спада на пазара, Tesla продаде към 75% от своите притежания, с цел да усили паричните запаси. Този ход съответства с потъването на криптовалутата под 20 000 $. През 2023 година цената на биткойн се увеличи с близо 150%, което докара до спекулации за евентуални пропуснати облаги за Tesla, оценени на към 500 милиона $. Coindesk оповестява, че към 2024 година Tesla има биткойни на стойност над 387 милиона $, написа economic.bg.

Във видео в YouTube Гейтс акцентира рисковете, свързани с неустойчивостта на биткойн, изключително за хора, които нямат обилни финансови запаси. " Илон има доста пари и е доста модернизиран, тъй че не се тормозя, че неговите биткойни случайно ще се повишават или падне “, споделя Гейтс. „ Ако имате по-малко пари от Илон, евентуално би трябвало да внимавате. “

Това изказване акцентира страховете на Гейтс по отношение на вложението в криптовалути от хора, които не могат да си разрешат обилни загуби. Коментарът му засегна и по-широките последствия и провокациите пред криптовалутата, в това число опасенията, свързани с неналичието на контролиране и капацитета за злоупотреби. Гейтс акцентира децентрализирания темперамент на криптовалутите и техния капацитет да улесняват анонимни и необратими транзакции. Тези характерности, съгласно Гейтс, съставляват риск освен за финансовата непоклатимост, само че и разрешават противозаконни действия.

Той обаче призна евентуалните изгоди от цифровите валути, изключително когато става дума за бистрота и контролиране. Според него работата на фондацията на „ Бил и Мелинда Гейтс “ за поощряване на начинания за цифрови валути, които разрешават транспарантни транзакции. Подобни старания, отбелязва Гейтс, са решаващи за ефикасното погашение на средства на хора в потребност, изключително в по-бедните страни, по време на пандемията.

Съоснователят на Microsoft влага в доста браншове посредством своите персонални и фондационни портфейли. Неговата капиталова тактика натъртва на компании със мощни основи и капацитет за напредък и той има обилни дялове в технологиите, финансите и потребителските артикули. Портфолиото му през третото тримесечие на 2023 година показва разнородни вложения в софтуерни колоси, като Nvidia Corp., която е основна за революцията на изкуствения разсъдък (AI) заради своите графични процесори (GPU), и обичайните браншове със солидни вероятности за напредък, като Inc. и Caterpillar Inc. Управлението на отпадъците, да вземем за пример, регистрира нарастване на приходите през третото тримесечие на 2023 година, наблягайки постоянния напредък на главните услуги. Междувременно Caterpillar, водач в тежкото машиностроене, също регистрира забележителен растеж на приходите, демонстрирайки интереса на Гейтс към новаторски технологии и основополагащи промишлености.

Стратегическите ходове в портфолиото на Гейтс отразяват уравновесен метод към вложението, комбинирайки браншове с капацитет за висок напредък, като AI, със постоянни, съществени услуги. Тази композиция илюстрира неговата по-широка капиталова философия: композиция от търсене на авангардни нововъведения и поддръжка на одобрени компании с потвърден опит и триумф.

Инвестиционната тактика на Гейтс предлага скъп урок за самостоятелните вложители: диверсификацията е от основно значение, изключително при започващи компании и компании, които са в челните редици на технологиите и устойчивостта. Този метод акцентира евентуалните изгоди от вложението в браншове, които освен дават обещание финансова възвръщаемост, само че и способстват за софтуерния прогрес и екологичния напредък.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР