Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс се изказа против предложенията, обсъждани

...
Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс се изказа против предложенията, обсъждани
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Не можем да рестартираме икономиката и да игнорираме купчината тела в ъгъла

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс се изрече срещу предложенията, обсъждани през последните два дни от водачи като Доналд Тръмп, за обновяване на международната стопанска система макар огнищата на Covid-19. Милиардерът дефинира този метод като извънредно безконтролен, написа Vox.

Гейтс не загатна президента на Съединени американски щати по име, само че Тръмп по-рано беше декларирал, че може да реши да облекчи част от " общественото разграничаване " на страната, тъй че спадащата стопанска система на страната да направи бърз скок.

Гейтс, който е водещ човеколюбец, беше измежду най-активните софтуерни водачи в потреблението на ресурсите си, с цел да се опита да овладее вируса.

По думите на Гейтс приблизително място няма и е доста мъчно просто да се каже на хората да не престават да вървят по заведения за хранене и да си купуват нови къщи, " игнорирайки купчината тела в ъгъла ". Според него концепциите за усилване на пазара се свеждат до тези на политик, който възприема растежа на Брутният вътрешен продукт за всичко.

Думите на Гейтс са в директен отговор на Тръмп, който допусна, че сходна междинна обстановка може да бъде допустима. Той предложи здравите хора да се завърнат на работа, подкрепяйки по-уязвимите служащи. Президентът даже съобщи, че има вяра, че " лекът " може да бъде по-лош от самия проблем. Междувременно здравните специалисти са на мнение, че е належащо фрапантно и необятно обществено разграничаване, с цел да се предотврати разпространяването на пандемията.

На въпрос какво би направил, в случай че е президент, Гейтс се върна към терзанията си по отношение на възобновяването на стопанската система. Той изясни, че икономическият резултат абсолютно е трагичен и че в никакъв случай не е виждал нещо сходно.

" Но връщането на стопанската система... това е повече обратимо нещо, в сравнение с връщане на хората към живот. Така че ние ще вземем болката в икономическото измерение - голяма болежка - с цел да минимизираме болката в измерението на заболяванията и гибелта ", уточни още милиардерът.
Преди седмица money.bg описа на читателите си многократните предизвестия, които Бил Гейтс насочи по адрес на ужасяващите резултати на вирусите. През 2015 година той даже предсказа експлоадирането на пандамия, сходна на COVID-19, и уточни, че светът не е квалифициран за сходна обстановка.

В речта си по време на TED Talk от 2015 година Гейтс сподели, че когато той е бил подрастващ, най-големият боязън измежду обществата е била възможна нуклеарна война. Днес обстановката е по-различна - подобен боязън се основава точно от модерните вируси. " Ако нещо убие над 10 милиона души през идващите няколко десетилетия, евентуално ще става въпрос за мощно инфектиран вирус, а не за война. "

Преди седмици Гейтс уточни, и че коронавирусът може да се окаже " патогенът на века, за който сме се тормозили ". Затова би трябвало да бъдем подготвени и за най-лошите обстановки.

Бил Гейтс и брачната половинка му Мелинда основават фондацията " Bill and Melinda Gates Foundation " през 2000 година, с цел да оказват помощ за подобряването на здравето в международен мащаб, както и за битка с крайната беднотия. Фондацията разгласи на 5 февруари, че ще подари 100 милиона $, с цел да помогне за намирането на лекуване и за разширение на тестванията на ковид, изключително за по-бедните страни.

Този месец Гейтс подаде оставка от управителния съвет на Microsoft, който сътвори. Сега на процедура той е човеколюбец на цялостен работен ден - и може би и най-известният подобен също. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР