Съоснователят на Майкрософт Пол Алън и ветеранът на аерокосмическата индустрия

...
Съоснователят на Майкрософт Пол Алън и ветеранът на аерокосмическата индустрия
Коментари Харесай

Създават най-големия самолет в света [ВИДЕО]

Съоснователят на " Майкрософт " Пол Алън и ветеранът на аерокосмическата промишленост Бърт Ратън ще основат най-големия аероплан в света, с който ще може да се извеждат товари и астронавти в Космоса. Те дават обещание следващото им взаимно начинание да отвори нова глава в американските галактически полети.

На конференция бяха показани проектите им за двукорпусен аероплан с крила, по-дълги от футболно игрище, кадърен да изведе галактически уред високо в атмосферата и там да го изстреля. При това състояние няма да има потребност от космодрум и от спомагателни разноски за гориво за ракета притежател.

Един ден ракетата би могла да транспортира и хора, само че първите тествания, планувани за 2016 година, ще бъдат безпилотни. Ратън ще сътвори самолета " притежател ", който ще употребява шест мотора на Боинг 747. В плана взе участие още един интернет магнат - Елон Мъск от ПейПал, който към този момент построи ракета за търговски галактически полети. Гигантският аероплан, ще тежи към 554 000 кг, ще има потребност от писта с дължина 3650 метра, а размахът на крилата му ще бъде 116 метра.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР