Съоснователят и изпълнителен директор на германската дигитална банка N26 Валентин

...
Съоснователят и изпълнителен директор на германската дигитална банка N26 Валентин
Коментари Харесай

Мениджър на годината стана създател на банка, работеща без офиси и такси

Съоснователят и изпълнителен шеф на немската цифрова банка N26 Валентин Щалф е Европейски управител на годината на European Business Press (EBP), заяви " Капитал ". Наградата му беше оповестена по време на годишната среща на организацията на европейските бизнес медии в София, хазаин на която беше българският седмичник.

Щалф основава N26 през 2013 година дружно с дългогодишния си другар Максимилиян Тайентал и съумява да я трансформира в една от най-популярните финтех започващи компании в света и най-голямата млада компания в Германия. Днес оценката й е към 3.5 милиарда $, а чиновниците й са над 1500.

Целта на Щалф и Тайентал е да основат банка, която да работи по-добре от обичайните играчи в бранша. N26 приспособява банкирането на дребно към мобилната епоха като дава опция на потребителите да вършат всичко през телефона си - да управляват картите си и да заплащат по света без такси за транзакции, както и да изпращат преводи на другари през контактите в телефона или имейл. Отварянето на сметка през смарт телефона лишава по-малко от 8 минути.

Клиентите й са над 3.5 млн. души от цяла Европа, и то без компанията да има нито един банков клон. През юли компанията съумя да навлезе и на конкурентния американски пазар, а проектите са за разширение на бизнеса и към други страни.

В EBP членуват 40 водещи бизнес вестници и списания от 27 страни, сред които The Wall Street Journal Europe, Les Echos, Handelsblatt, Dagens Industri.

Организацията връчва премията Европейски управител на годината от 1991 година, определяна с гласоподаване от редакторите и публицистите от медиите в организацията. Сред предходните носители на оценката са създателят на Ikea Ингвар Кампрад, ръководителят на борда Lufthansa Волфганг Майрхубер, Лука ди Монтедземоло от Ferrari, изпълнителният шеф на Airbus Том Ендерс и сътрудника му от Volvo Cars Хакан Самуелсон.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР