Съоснователят и главен медицински директор на Бионтек, германската фирма, която

...
Съоснователят и главен медицински директор на Бионтек, германската фирма, която
Коментари Харесай

Бионтек: COVID ще бъде управляем, но ще остане още няколко г...

Съоснователят и основен медицински шеф на Бионтек, немската компания, която създаде ваксина против COVID-19 дружно с Пфайзер, съобщи, че коронавирусът ще бъде управляем.

„ Той към този момент е под надзор “, съобщи през вчерашния ден Йозлем Тюреджи пред американския канал за бизнес вести CNBC.

„ Ще би трябвало да се върнем към нова нормалност, тъй като този вирус ще ни съпътства още няколко години “, добави Тюреджи.


На въпрос за опасения по отношение на новите разновидности на ковид тя сподели, че Бионтек „ непрестанно следи тези идни разновидности и се чака да има още “.

„ За всички тези разновидности, които сега се популяризират, наподобява, че единствено бустерите, връщащи намаляващите имунни антитела до високи равнища, са подобаващи и пазят “, сподели тя.
Тя добави, че бустерните дози могат да се ползват на всеки 12 или 18 месеца в бъдеще.

„ Трябва обаче да продължим да следим, тъй като може да се появят разновидности, за които сегашните ваксини не дейсгват. И за това се приготвяме да бъдем все по-бързи при положение, че би трябвало да се приспособяваме към възможен нов вид. “, сподели тя.

Основният акцент на компанията Бионтек е върху „ пионерски индивидуализирани имунотерапии “ за лекуване на рак и потребление на РНА технология, която подтиква личния имунен отговор на организма.

„ Вече имаме знания за имунните механизми и по какъв начин те могат да бъдат употребявани против вируси и можем да използваме това “, сподели Туреджи.

„ Нашата технология РНК, комуникира с имунната система и я научи по какъв начин да реагира против нов зложелател с висока акуратност. "

„ И тази технология, защото бяхме я употребявали в клинични изпитвания при пациенти с рак, към този момент беше узряла. Знаехме по какъв начин да организираме клинични изпитвания с него, по какъв начин да лекуваме хората с него и по какъв начин да настроим индустриалния развой “, добави тя.

Това е повода компанията да успее да създаде ваксина за по-малко от година.

Шахин и Тюреджи са родени от родители имигранти от Турция, които се реалокират в Германия през 60-те години.

54-годишната Тюреджи, щерка на турски хирург в Германия, съосновава основаната в Германия Бионтек през 2008 година със брачна половинка си Угур Шахин.

Тюреджи учи медицина в Медицинския факултет на университета в Саарланд и става пионер в имунотерапията на рака в Германия.

Шахин, който е роден в гр. Искендерун, Турция, през 1965 година, идва в Германия като 4-годишен, където татко му работи в автомобилна фабрика. Учи медицина в университета в Кьолн и работи няколко години в медицинския център на университета в Саарланд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР