Съоснователите на Robinhood Влад Тенев и Байджу Бат вече не

...
Съоснователите на Robinhood Влад Тенев и Байджу Бат вече не
Коментари Харесай

Влад Тенев вече не е милиардер

Съоснователите на Robinhood Влад Тенев и Байджу Бат към този момент не са милиардери, демонстрират изчисленията на Forbes. Акциите на компанията вървят стремително надолу през последните месеци и от цената на първичното обществено предложение през юли 2021 година от $38 за брой, в края на търговията през вчерашния ден те се обменяха против едвам $13,69.

Само от началото на годината те изгубиха 25 %, при 6,54 % намаление за S&P 500.

Изчисленията на изданието демонстрират, че Тенев и Бат към този момент разполагат с $845 млн. и $911 млн., надлежно. В пика си през август 2021 година, когато акциите на Robinhood доближиха $85 за брой, те имаха $4,3 милиарда и $4,9 милиарда

Robinhood отхвърлят коментар.

През тази седмица стана ясно, че компанията ще има и нов съперник в Съединени американски щати: английският финтех Revolut ще разреши на клиентите си в най-голямата стопанска система да търгуват с акции и ETF.

Robinhood стана обществена през юли 2021 година при оценка от $32 милиарда Макар че акциите затвориха с 8 % спад още на първия ден, процедурата добави по към $2 милиарда към благосъстоянието на двамата създатели. По калкулации на Forbes те станаха милиардери още през септември 2020 година, откакто компанията им получи частно финансиране при оценка от $11,7 милиарда

Тенев и Бат занапред ще получат още акции от компанията, които може да костват милиарди в бъдеще. Следващата стъпка за оценката на компанията ще бъде избрана на 27 януари, когато Robinhood ще регистрира резултатите за четвъртото тримесечие на 2021 година

Компанията ще се надява да се е справила по-добре в сравнение с през третото тримесечие, когато акциите паднаха с 10 %, а облагата бе надалеч под упованията.

При последния доклад Robinhood регистрира спад на приходите от $565 млн. през второто тримесечие до $365 млн., най-много поради спад от приходите от криптотърговия.

От него стана ясно още, че компанията има 22 млн. консуматори, само че междинният им баланс по сметките е едвам $3 500. За съпоставяне по-старият съперник Charles Schwab има 32 млн. акаунта със приблизително $240 хиляди в тях.
 Българинът Влад Тенев попадна в юбилейна ранглиста на Forbes в Америка 30 под 30
Българинът Влад Тенев попадна в юбилейна ранглиста на Forbes в Америка 30 под 30

Списанието избра 30-те най-хубави " звезди " за всички времена за по този начин наречената " Зала на славата "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР