Съоснованият от български старт-ъп LatticeFlow, който се занимава с разработването

...
Съоснованият от български старт-ъп LatticeFlow, който се занимава с разработването
Коментари Харесай

Инвестирали в Revolut и SumUp фондове финансират с $2,8 милиона старт-ъп, основан от българи

Съоснованият от български старт-ъп LatticeFlow, който се занимава с създаването на система за намиране на проблеми в невронни мрежи, които се употребяват при така наречен мешинно самообразование, и оказва помощ за отстраняването им.

Базираната в Швейцария компанията, зад която стоят българите проф. Мартин Вечев и доктор Петър Цанков, е привлякла финансиране от 2,8 милиона $, написа профилираният уебсайт Trending Topics.

То е било обезпечено от европейската компания за венчър капитал btov, вложила в DeepL, SumUp и Volocopter, както и от най-големия софтуерен фонд в Европа Global Founders Capital, който преди е правил инвестиции в Zalando, Revolut и Slack.

Проф. Мартин Вечев и доктор Петър Цанков са работили дружно и по други старт-ъпи, като ChainSecurity, която е била продадена на PwC при започване на 2020 година. Те са измежду съоснователите на LatticeFlow дружно с проф. Андреас Краузе и Павол Биелик.

Компанията е основана в средата на предходната година, като привличането на финансиране с сходен размер е добър сигнал за нея.

Към момента започващата компания работи с няколко огромни компании и с държавни управления от Европа, както и с американската войска. Сред нейните клиенти са още шведската жп компания, немското бюро по киберсигурност, както и Boeing.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР