Съоръжението е пуснато в експлоатация 1974 г. и оттогава подлежи

...
Съоръжението е пуснато в експлоатация 1974 г. и оттогава подлежи
Коментари Харесай

Съоръжението, което премаза две жени край Девня, било на почти 50 години |

„ Съоръжението е пуснато в употреба 1974 година и от този момент предстои на ежегоден мониторинг от нашите екипи, непрекъснато се правят нужните поправки в резултат на огледите. Не сме забелязали нещо, което да изисква обилни интервенции “, съобщи индустриалният шеф на „ Солвей соди “ Пламен Борисов по bTV.

В сряда, край Девня, камион с багер срути бетонно оборудване, което затисна кола с две дами. Пострадалите са в доста тежко положение в МБАЛ " Св. Анна " във Варна.

Въпросното оборудване е благосъстоятелност " Солвей соди ", с височина над 5 метра и не е обозначено със специфични пътни знаци, тъй като те се поставят, ако височината му е под 4,2 метра, обясни Борисов.

В рамките на днешния ден ще бъдат изискани документи дали превозното средство има съответното позволение. Ако има, какви габаритни размери са вписани в него и дали превозването на товара е осъществено в съответствие с условията на Наредба 11 за извънгабаритни или тежки транспортни
средства “, каза началникът на КАТ-Варна гл. контрольор Петко Камбуров.

Той добави, че с цел да бъде едно транспортно средство, в това число и товарът му, квалифицирано като извънгабаритно, височината му би трябвало да бъде над 4 метра, какъвто е и съответният случай.

В момента тече следствие на случая, прави се оглед дали структурата е здрава и придвижването по пътя Девня-Суворово е прекратено. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР