, съобщи турската полиция, цитирана от в. Джумхуриет.Прочетете ощеВ рамките

...
, съобщи турската полиция, цитирана от в. Джумхуриет.Прочетете ощеВ рамките
Коментари Харесай

Задържаха десетки заради публикации за земетресението, сполетяло Турция

, заяви турската полиция, представена от в. " Джумхуриет ".
Прочетете още
В рамките на пълномощията, предоставени от закона, отделът за битка с киберпрестъпленията следи непрекъснато интернет пространството за битка с престъпността и нарушителите, заяви полицията. Установени са били 475 профила, от които се счита, че са направени провокативни изявления в обществените медии, свързани със земетресението, с цел да всяват боязън и суматоха измежду жителите. Тази информация е била изпратена до съответните звена, като 56 души са били арестувани, а 14 са сложени под арест.

Правителството на президента Реджеп Тайип Ердоган в последните месеци се концентрира върху битката с това, което назовава " дезинформация " и вкара ново законодателство, което съгласно ръководещата партия на президента Реджеп Тайип Ердоган има за цел да отбрани обществото. Критиците обаче споделят, че управляващите биха могли да злоупотребят със закона, с цел да заглушат несъгласието.

Земетресения предишния понеделник с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер и епицентър в окръг Кахраманмараш, Южна Турция, доведоха до гибелта на над 35 хиляди души в Турция и прилежаща Сирия.

 
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР