Съобщенията за заемането на плацдарма от ВСУ на левия бряг

...
Съобщенията за заемането на плацдарма от ВСУ на левия бряг
Коментари Харесай

Украйна имитира пролетно настъпление

Съобщенията за заемането на плацдарма от ВСУ на левия бряг на Днепър бяха опровергани от съветските управляващи. Въпреки това подготовката на украинската войска за офанзиви против съветските позиции е явна. В същото време от предприятията в Запорожие се изнася скъпо промишлено съоръжение. Това значи ли, че Киев, който даде обещание на Запада военни триумфи, самичък не има вяра в тях?

В неделя украинските медии, базирайки се на Американския институт за проучване на войната, започнаха да разгласяват известия, че ВСУ са заели позиции на левия бряг на Днепър в Херсонска област, покрай град Альошки.

По-късно изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо съобщи, че съветските военни изцяло управляват територията на левия бряг и там ВСУ не са създавали никакъв плацдарм. „ Официално декларирам, че към 23 април няма противников предмостия на левия бряг на Днепър при Альошки, както и на други места на левия бряг на Херсонска област или на Кинбурнската коса. Нашите военни управляват напълно територията “, написа той в канала си в “Телеграм ”.

В същото време " допустимо е да има случаи на стоварване на десанти на ДРГ (диверсионно-разузнавателни групи) на съперника ", само че след това те се обезвреждат, добави губернаторът. Той прикани да се има вяра единствено на публични източници на информация и назова изявленията за плацдарм „ неистина в границите на осведомителната война “.

Военният специалист Борис Рожин отбелязва, че в Херсонско направление „ съперникът продължава да работи интензивно в региона на Болшой Потьомкин и при Альошки, като изпраща ДРГ на катери и постоянно значи наличието си на брегът. "

„ Провежда се изследване на реакцията на въоръжените сили на РФ при десантни интервенции. Продължава натрупването на разнообразни преходни уреди по Днепър при положение на реализиране на сюжета на лимитирани дейности с форсиране на Днепър по едно и също време с евентуален удар в Запорожко направление “, написа той.

В Запорожко направление, както отбелязва Рожин, " основните позиции на съперника останаха на същото място, както и преди ". „ ВСУ не престават да обстрелват Пологи, Токмак, Василевка, както и региона на Запорожката АЕЦ. Въоръжените сили на Руската федерация нанасят удари по Запорожие, Орехово, Каменско, Гуляйполе “, добави той.

В същото време ръководителят на придвижването „ Ние сме дружно с Русия “ Владимир Рогов сподели, че киевските управляващи прибират съоръжение от заводите в град Запорожие, който е под техен надзор и ще се опитат да продадат или унищожат останалите активи. Според него режимът в Киев схваща, че няма да удържи града.

По-рано държавното управление на Украйна в действителност разгласи готовността си да продаде държавните предприятия, които има. За работещи заводи, минни и преработвателни предприятия и фармакологични предприятия желаят смешни пари. Както означи политологът Лариса Шеслер, екипът на Зеленски желае да направи западните бизнесмени страна, заинтригувана от успеха на Украйна.

Преди ден Рогов сподели още, че украинските войски натрупат военна техника в металургичните фабрики и зърнохранилища в Ореховски и Пологовски региони на Запорожка област.

Напоследък имаше и дейна подготовка на ВСУ за форсиране на Днепър: беше осъществено неконтролирано изхвърляне на вода от “Днепрогес ”, на десния бряг врагът натрупаха мощ и техника.

Рогов уточни, че съперникът се готви за нахлуване на територията на Запорожка и Херсонска област. „ Това като цяло не се крие. Военна техника и персонален състав се изтеглят все по-близо до линията на прикосновение. Освен това всички се пробват да се скрият в цивилни обекти, в това число складове за зеленчуци, защото те са издигнати в руските години, подземен, мъчно е да се проникне в тях с множеството модерни типове оръжия “, сподели той.

„ В същото време виждаме по какъв начин в действителност се разграбва град Запорожие. Има ликвидация на предприятия на безценица, да вземем за пример на локалния цех за исполин и магнезий и други уреди. От Запорожие се изнася скъпо промишлено съоръжение, по-специално от научно-производствения комплекс „ Искра “, акцентира събеседникът.

„ Като цяло жителите на следената от Киев територия на Запорожие и Херсонска област са уплашени, не знаят какво да вършат и по какъв начин да избягат. Има доста образци за фамилии държани просто като заложници, тъй като мъжете им не са освободени заради общия мобилизационен режим. Освен това украинските управляващи са заинтригувани да оставят допустимо най-вече цивилни в регионите на бойните дейности, като по този метод разреждат и пазят военните от офанзиви на нашата войска. Всичко това прави равнището на преданост на популацията към Киев минимално “, обобщава Рогов.

Военният анализатор Михаил Онуфриенко изрази дали Киев се готви да напусне Запорожие. „ Градът е ситуиран на двата бряга на Днепър, той е огромен районен център. Както към този момент видяхме, врагът се вкопчва даже към доста по-малки обитаеми места, даже когато няма безусловно никакъв смисъл “, сподели той.

„ Що се отнася до изнасянето на съоръжение и машини от предприятията, това съгласно мен не е обвързвано с желанието да напущат града. Основната причина най-вероятно е желанието да се скрие скъпа промишленост надалеч от обсега на нашите Върховен касационен съд, т.е. в Западна Украйна и Полша “, сподели източникът.

„ След установяването на фронтовата линия по Днепър в региона на Херсон опитите за десант на левия бряг се случват постоянно. Най-успешният от тях обаче продължи малко повече от един ден и приключи с цялостното заличаване на диверсионната група. Общо при десетки сходни опити врагът загуби повече от хиляда души, освен това безусловно напразно и без никакви загуби от наша страна “, спомня си специалистът.

„ Не толкоз от дълго време даже имаше известия за хипотетична окупация от ВСУ в няколко обитаеми места на левия бряг. Но в действителност ставаше въпрос за село в наводнена равнина, където има единствено два навеса и където никой не живее от дълго време. Десантът обаче не е проблем. Друго нещо е, че по-късно би трябвало да се закрепите, да прехвърлите съоръжение, да копаете окопи и да създадете плацдарм. Следователно от военна позиция тези десанти нямат резултат. Мисля, че главната цел на Киев през днешния ден е да провокира медиен звук и да поддържа морала на своите военни с такива смели „ победи “. И сигурно тези проекти не включват овакантяване на град Запорожие, защото всички схващат, че това ще удари мощно морала на украинската войска “, заключи Онуфриенко.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР