Съобщенията бяха изведени за кратко на екрана по време на

...
Съобщенията бяха изведени за кратко на екрана по време на
Коментари Харесай

Разследване за COVID: Съпругата на Борис Джонсън, Кари, беше „истински отговорник“, казва шефът на Уайтхол в съобщението на WhatsApp

Съобщенията бяха изведени за малко на екрана по време на петъчното чуване на следствието за COVID-19 в Обединеното кралство в Лондон, като беше показано и разисквано писмо до запитването от тогавашния консултант на премиера Борис Джонсън Доминик Къмингс.

Изображение: Борис Джонсън, заобиколен от секретаря на кабинета Саймън Кейс през май 2022 година

Изслушването е част от модула две, което се концентрира върху вземането на съществени решения и политическото ръководство в Обединеното кралство.

Писмото съдържа имейл от 13 юли 2020 година, за който господин Къмингс сподели, че е „ за проблемите на основаната No 10/CabOff [кабинетна служба] това е от голяма важност за следствието ".

Г-н Къмингс сподели, че е копирано на господин Джонсън, „ само че той в никакъв случай не се е заел съществено ".

Съобщенията в WhatsApp се появиха на екран над имейла и са допуска се, че е от 14 октомври 2020 година

HS2: Борис Джонсън споделя, че бракуването на крайници от Манчестър ще „ съобщи “ Севера и ще изравни

Г-н Кейс написа: „ Не съм сигурен, че мога да се оправя с днешния ден.

„ Може просто да се прибера у дома. Мат [Ханок] преди малко се обади, откакто приказва с премиера. Според Мат (така че не се стремете, нагледно), министър-председателят е помолил Мат да създаде районни прекъсвачи за Север (според Северна Ирландия) през днешния ден - и да даде рекомендации. Ще изкрещя… “

Лий Кейн, който беше шеф по връзките на господин Джонсън до ноември 2020 година, отговори: „ За какво приказваме. “

Изображение: Доминик Къмингс (вляво) и Лий Кейн (R)

Отговаряйки, в явна отпратка към тогавашната партньорка на господин Джонсън, а в този момент брачна половинка на господин Джонсън, Кари Джонсън, господин Кейс написа: „ Каквото и да интересува Кари, допускам. “

Той добави: „ Винаги са ми казвали, че Дом [Доминик Къминг] е тайният министър председател. Колко бъркат. Очаквам с неспокойствие да кажа на определения cttee на следващия ден - „ о, по дяволите, не, не се тревожи за Дом, същинският човек, който дава отговор, е Кари “.

В същата поредност от известия господин Каин сподели: „ Също по този начин тя не знае защо приказва. Исусе. “

„ Не мога да се оправя с това “

В следваща обява господин Кейс написа: „ Това държавно управление няма нужното доверие, с цел да постанова неща в границите на единствено дни за взимане на решение не прекомерно (sic).

„ Изглеждаме като ужасна, трагична смешка.

„ Ако щяхме да вървим мъчно, това решение беше належащо преди седмици. Не мога да се оправя с това. "

Борба за власт

Последните разкрития ще доведат до нов напън върху господин Кейс, който остава на поста макар предходни смущаващи известия в WhatsApp.

< p> Г-н Кейн и господин Къмингс напуснаха Даунинг стрийт към края на 2020 година след яростна битка за власт с тогавашната избраница на господин Джонсън.

Г-жа Джонсън, родена Саймъндс, е някогашен началник на пресата на торите, който е служил като специфичен консултант в предходни държавни управления.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР