Съобщеният израелски удар повреди летището в Алепо и го извади от експлоатация

...
Израелски въздушен удар удари международното летище в град Алепо в
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар удари международното летище в град Алепо в Северна Сирия, повреждайки писта и поставяйки той е извън експлоатация

От ALBERT AJI Associated Press, 28 август 2023 г., 1:28 сутринта Сирия рано в понеделник, повреждайки писта и я извеждайки от експлоатация, съобщиха сирийските държавни медии.

Държавната информационна агенция SANA, цитирайки военен служител, каза, че израелски самолети, идващи от Средиземно море, са извършили атаката около 4:30 ч. сутринта. Няма съобщения за жертви.

Летището беше обект на няколко нападения тази година, включително две атаки през март, които също го извадиха от експлоатация.

Няма незабавен коментар от израелски официални лица.

Израел е нанесъл стотици удари по цели в контролирани от правителството части на Сирия през последните години, включително атаките срещу летищата в Дамаск и Алепо, но рядко признава или обсъжда операциите. Често ударите са насочени към сирийски военни сили или подкрепяни от Иран групировки.

Израел е атакувал летища и морски пристанища в контролираните от правителството части на Сирия в очевиден опит да предотврати доставки на оръжия от Иран за въоръжени групи, подкрепяни от Техеран, включително ливанската Хизбула. Хиляди подкрепяни от Иран бойци от целия регион се присъединиха към 12-годишния конфликт в Сирия, помагайки за накланяне на баланса в полза на силите на президента Башар Асад.

Алепо, който претърпя широкомащабни разрушения в гражданската война в Сирия, отново беше тежко разрушен при смъртоносното земетресение с магнитуд 7,8, което удари Турция и Сирия миналия месец.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР