Съобщения ще получат хората във Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В

...
Съобщения ще получат хората във Варна, Добрич, Търговище и Шумен.
В
Коментари Харесай

В нови четири области тестват системата BG-ALERT

Съобщения ще получат хората във Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

В продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде предавано известие, съдържащо текст на български и британски език.

Получаването на известието на мобилното устройство се чака да бъде еднократно и съпроводено от характерен тон и осцилация, даже при задействан спокоен (безшумен) режим.

Въпреки това през вчерашния ден мъж получи при тестването на BG-ALERT, а телефонът му блокира.

Съобщения през вчерашния ден получиха хората във Велико Търново, Разград, Русе и Силистра, където система бе тествана. Вместо едно обаче, Емил Николов почнал да получава едно след друго вести от автоматизираната система, до момента в който броят им не достигнал над 1000 и мъжът извадил батерията на телефона, с цел да го отблокира. 

На 1 ноември пък известие от BG-ALERT, пуснато малко преди 19 ч., със мощен звуков сигнал и осцилация, изплаши доста жители. При множеството консуматори известието пристигна с текст: " Внимание, заплаха! ", а при някои имаше и сигнал от президента. В известието пишеше също " test test " и имаше отпратка към уеб страницата bg-alert.bg. Оказа се, че чиновник на компанията, отговаряща за консолидираното на новата система - ДЗЗД " Сискод ", е натиснал неверен бутон.

ВG-ALERT e предупредителна система за популацията за бедствия и изключителни обстановки. Тя се създава взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство. Целта ѝ е да уведомява за рискове посредством изпращане на тестови известия по телефона.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР