Съобщението на Газпром, че едностранно спира доставката на газ до

...
Съобщението на Газпром, че едностранно спира доставката на газ до
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Русия използа газа като инструмент за изнудване

Съобщението на Газпром, че едностранно стопира доставката на газ до клиенти в Европа, е следващият опит на Русия да употребява газа като инструмент за изнудване, се споделя в изказване на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Според нея решението на Газпром е безпричинно и недопустимо и още един път демонстрира ненадеждността на Русия като снабдител на газ.

Председателят на Европейска комисия твърди, че Европейски Съюз е квалифициран за този сюжет, Брюксел е в стеснен контакт с всички държави-членки. Работи се, с цел да се обезпечат различни доставки и допустимо най-хубави равнища на запасите в целия Европейски Съюз.

Държавите-членки вкараха проекти за изключителни обстановки тъкмо за подобен сюжет и ние работихме с тях в съгласуваност и взаимност, споделя фон дер Лайен.

В момента в Брюксел се организира съвещание на координационната група по газ. Очаква се Европейска комисия да показа съгласуван отговор. Фон дер Лайен декларира още, че ще продължи работата с интернационалните сътрудници за обезпечаване на различни потоци. Самата тя дава обещание да работи персонално с европейски и международни водачи, с цел да подсигурява сигурността на енергийните доставки в Европа.

Европейците могат да имат вяра, че сме обединени и в цялостна взаимност с държавите-членки, наранени от това ново предизвикателство. Европейците могат да разчитат на нашата цялостна поддръжка, споделя още фон дер Лайен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР