Министърът на енергетиката Александър Николов дава брифинг във връзка със

...
Министърът на енергетиката Александър Николов дава брифинг във връзка със
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Брифинг на енергийния министър след спирането на газа от Русия

Министърът на енергетиката Александър Николов дава брифинг във връзка със известието, че " Газпром Експорт " стопира доставките на природен газ за България.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook



Късно нощес стана ясно, че доставките на природен газ от " Газпром износ " за България стопират от през днешния ден . Това оповестиха от " Булгаргаз ", базирайки се на писмо, получено от съветската страна. От българската газова компания прецизират, че към сегашния миг не се постановат ограничаващи ограничения за потреблението в България.

Според текста на известието българската страна е изпълнила напълно отговорностите си и е направила всички заплащания, изисквани по сегашния контракт, навреме, прецизно и в сходство с неговите клаузи.

След осъществен разбор от страна на държавното сдружение " Булгаргаз " и Българският енергиен холдинг е открито, че препоръчаната от съветската страна нова двуетапна процедура за заплащане не е в сходство на съществуващия до края на тази година контракт и крие обилни опасности за българската страна, в това число да прави заплащания, без да получи каквито и да било доставки на газ от съветската страна.

Министерството на енергетиката, Българският енергиен холдинг, „ Булгаргаз " и " Булгартрансгаз " са подхванали стъпки за различни договорености за доставка на природен газ и за справяне с по този начин създалата се обстановка. Към сегашния миг не се постановат ограничаващи ограничения за потреблението в България.

По информация на Българска национална телевизия предизвестие за прекъсването на газа е имало предходната седмица, поради отвод на България да се разплаща с рубли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР