Съобщението, което беше излъчено по радиото, беше отправено към всички

...
Съобщението, което беше излъчено по радиото, беше отправено към всички
Коментари Харесай

Нигерската армия е в повишена бойна готовност, очаква нападение

Съобщението, което беше излъчено по радиото, беше отправено към всички командири на войскови подразделения и силите за сигурност. Те са приканени да бъдат готови, с цел да не позволен да бъдат сюрпризирани при непредвидена офанзива.

Новината идва седмица откакто Икономическата общественост на западноафриканските страни (ЕКОВАС) съобщи, че ще обмисли опцията за приложимост на мощ, в случай че в Нигер не бъде възобновен конституционният ред.

В известие, публикувано през днешния ден, ръководителят на Комисията на ЕКОВАС Омар Алийо Туре дефинира изказванията, че организацията е оповестила война на Нигер като " неправилна интерпретация ".

Той сподели, че ЕКОВАС единствено са " задействали пълномащабно използване на наказания, което включва и използването на законна мощ за възобновяване на конституционния ред ", написа Българска телеграфна агенция.

" За да разсея всевъзможни подозрения, желая недвусмислено да заявя, че от страна на ЕКОВАС нито е обявявана война на нигерския народ, нито разполагането на районни сили съставлява " инвазия ", уточни Туре.

Той повтори, че използването на мощ е последна мярка и че организацията се стреми към дипломатическо споразумяване на политическата рецесия.

ЕКОВАС приканва за възобновяване на конституцията и за връщане на власт на сваления президент Мохамед Базум, който е под домакински арест от преврата на 26 юли.

Нигер, страна от района на Сахел, която има 26-милионно население и е една от най-бедните в света, беше един от последните демократични сътрудници на Съединени американски щати и Европа в по този начин наречения пояс на превратите, който я обкръжава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР