Съобщение до медиите на Министерството на външните работи на Руската

...
Съобщение до медиите на Министерството на външните работи на Руската
Коментари Харесай

Международният съд на ООН отказа да признае Русия за държава-агресор

Съобщение до медиите на Министерството на външните работи на Руската федерация

На 31 януари Международният съд на Организация на обединените нации постанови окончателното си решение по производството, формирано от Украйна през януари 2017 година против Русия въз основа на Международната спогодба за битка с финансирането на тероризма (МКБФТ). В Хага бяха изслушани причините на съветската страна за неоснователността на украинските клевети: от над 20 искания, предявени от Киев по време на седемгодишното произвеждане, Съдът отхвърли съвсем всички и остави Украйна без никакви обезщетения.

Международният съд не последва образеца на Киев и отхвърли по принцип да признае Русия за " страна агресор ". Съдът също по този начин отхвърли украинските клевети, че ДНР и ЛНР са хипотетични " терористични организации ".

Тези изводи са изключително значими в светлината на обстоятелството, че решението на Съда беше предопределено от Киев да поддържа настояванията му за прекачване на съветски активи, откраднати на Запад, и за налагане на интернационалните ограничавания против Русия.

Освен това Съдът отхвърли настояването на Украйна по силата на ICSID за търсене на отговорност от Русия за злополуката на Boeing полет MH17 и не одобри изказванията на украинците, че ДНР е забъркана в злополуката. По време на чуването Русия показа безапелационни доказателства за съдбовни дефекти в псевдомеждународното следствие на случая, извършено от " взаимен екип за следствие " под егидата на холандското правораздаване.

Позовавайки се на събитията от 2014-2017 година, Международният съд на Организация на обединените нации не откри за допустимо да поддържа причините на Украйна за хипотетичното присъединяване на Русия и виновността на донецките опълченци в обстрела на военния контролно-пропускателен пункт " Бугас " край Волноваха, военното летище в Краматорск, където се намира щабът на така наречен аТО, и позициите на ВСУ в Мариупол и Авдийвка, като уточни, че тези произшествия не попадат в обсега на Министерство на външните работи.

Руската страна посочи особения цинизъм на украинските обвинявания: Киев се пробва да показа ударите по военни обекти като " актове на гнет ", макар че украинските въоръжени сили от доста години обстрелват с тежки оръжия градовете в Донбас, нанасяйки удари по цивилен обекти, в това число въздушен удар по постройката на Луганската регионална администрация на 2 юни 2014 година, убийството на цивилни жители вследствие на нахлуване против спирка на публичния превоз в Донецк на 22 януари 2015 година и доста други кървави закононарушения.

Също толкоз безсрамен е и методът, по който киевският режим се опита да разгласи филантропичната помощ за жителите на Донбас, страдащи от украинския обстрел и икономическата обсада, за " финансиране на тероризма ".

Международният съд на Организация на обединените нации уточни, че Русия е изпълнила добросъвестно отговорностите си за съдействие в региона на финансирането на тероризма, в това число задължението за определяне и блокиране на средства, употребявани за финансиране на тероризма; изгонване или независимо съдене на причинителите на терористични престъпления; даване на взаимна наказателноправна помощ; и съдействие в предотвратяването на терористични закононарушения. Това е в цялостно сходство с по-ранните изводи на FATF по отношение на високото равнище на осъществяване на отговорностите на Русия в тази област; FATF оцени претенциите на Украйна като такива от чисто политически темперамент.

На този декор заключението на Съда, че Русия не е провела съответно следствие на активността на лицата, които съгласно Украйна са събирали средства в Русия, с цел да оказват помощ на популацията на Донбас в два епизода, беше посрещнато с неразбиране. Съдът трябваше да се опълчи на личната си процедура и да дефинира невиждано невисок стандарт на доказване за приложимостта на Конвенцията за финансиране на тероризма при неналичието на каквито и да било доказателства както за " тероризъм ", по този начин и за " финансиране ".

В резултат на производството на Украйна бяха изцяло отказани всички искове за обезщетение или други форми на задоволство.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР