съобщава в. Гардиън. Изданието се позовава на проучване, проведено във

...
съобщава в. Гардиън. Изданието се позовава на проучване, проведено във
Коментари Харесай

Всеки четвърти европеец принуден да затяга колана

съобщава в. " Гардиън ". Изданието се базира на изследване, извършено във Франция, Германия, Гърция, Италия, Полша и Англия за френската неправителствена организация Secours Populaire за битка с бедността, съгласно което повече от половината от популацията в Европа вижда сериозен риск за бюджета си през идващите месеци.

, където 68% от интервюираните настояват, че покупателната им дарба е намаляла " доста " или " ненапълно " от 2019 година Следват Франция (63%), Италия (57%), Германия (54%), Англия (48%) и Полша (38%).

Около 80% от интервюираните показват, че към този момент са били принудени да създадат обилни взаимни отстъпки, като  вземане на заеми от другари или родственици (42%), намиране на втора работа (40%) и

В шестте страни 64% декларират, че " постоянно " или " от време на време " не могат да решат какво повече да съкратят, защото към този момент са свили разноските си до каквото могат, 28% споделят, че са надвишили разноските си доникъде на месеца, а 27% постоянно или от време на време се опасяват да не изгубят дома си.

 анкетирани, признали, че са доста или ненапълно загрижени. Около 47% от респондентите във Англия считат, че рискът от неустановеност е забележителен, както и 42% от тези във Франция.

Напрежението е било усетено най-много от родителите, съгласно изследването. 72% в шестте страни означават, че са понижили личните си развлекателни действия (76%), фризьорски и козметични процедури (72%) и бюджет за облекла (72%), с цел да запазят качеството на живот на децата си.

 докато 66% показват, че са били принудени да лимитират дейностите на децата си, в това число излети и ваканции.

Средно 49% - в това число 50% в Обединеното кралство - от родителите споделят, че се тормозят, че няма да могат да посрещнат потребностите на децата си в бъдеще, докато 

Проучването демонстрира поразителни разлики сред страните във връзка с това кои групи се смятат за най-застрашени от изпадане в беднотия: пенси
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР