Съобщава се, че взривеният мост се намира между Бахмут и

...
Съобщава се, че взривеният мост се намира между Бахмут и
Коментари Харесай

Битка за ”всеки сантиметър украинска зема”. Боевете в Бахмут продължават

Съобщава се, че взривеният мост се намира сред Бахмут и Константиновка, идващият огромен град под украински надзор.

 

Освен взривения мост, районната администрация на Донецк разгласи нови ограничения, ограничаващи достъпа на публицисти до Бахмут в понеделник, базирайки се на заплаха съветските разследващи групи да се опитат да обхванат в града. Също в понеделник съветското министерство на защитата разгласи победа над Красна Хора, населено място северно от Бахмут. 

 

Украинската страна обаче отхвърля. 

 

Украйна и нейните западни съдружници обявиха през миналата седмица, че Русия към този момент е почнала нова атака през линията на прикосновение в опит да завоюва позиции, преди да дойдат нови западни доставки напролет.

 

Късно във вторник президентът на Украйна Володимир Зеленски разказа обстановката на фронтовата линия като “изключително сложна “, изключително в Донецк и Луганск.

 

“Това е безусловно борба за всеки метър украинска земя “, сподели Зеленски във вечерното си послание към нацията.

 

Руска победа в Бахмут би дала подтик на Кремъл след месеци на неуспехи и би била трамплин към борбата за идващите два огромни града, следени от Украйна. Евгений Пригожин, ръководителят на групата Вагнер, чиито наемници се бият от месеци за завладяването на Бахмут, обаче сподели, че борбата надалеч не е завършила. По думите му има мощно противодействие. Той сподели, че Украйна става по-активна. 

 

Говорителят на Белия дом Джон Кърби сподели, че съветските сили са постигнали еволюционен прогрес през последните ден-два в нападението си над Бахмут, само че не е ясно дали градът ще падне под техен надзор. Руските сили в този момент окупират региони на север и юг от Бахмут и се пробват да победят украинските сили, като непрестанно хвърлят потоци от пехотни бойци към украинските фронтови линии - разчитат повече на жива мощ, в сравнение с бронирани транспортни средства.

 

Битката за надзор над Бахмут стартира през юни и се трансформира в една от най-кървавите борби на войната, като Русия концентрира голям брой запаси за завладяването на града.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР