Съобщава се, че Португалия планира да забрани на Huawei да

...
Съобщава се, че Португалия планира да забрани на Huawei да
Коментари Харесай

Португалия планира да забрани оборудване на Huawei за 5G мрежи

Съобщава се, че Португалия възнамерява да забрани на Huawei да продава телекомуникационно съоръжение за 5G мрежи в страната съгласно репортаж от „ Ройтерс “, основан на документа от Съвета за киберсигурност на страната.

Според репортажа, държавното управление на страната е загрижено за сигурността на оборудването на Huawei. Документът обрисува проект за ограничаване по отношение на потреблението на съоръжение, което включва Huawei и други компании.

Правителството предлага да се забрани на локалните оператори да доставят 5G съоръжение от снабдители, основани отвън Европейския съюз или от страни, които не са част от НАТО или Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

Решението е сериозен удар за китайския колос Huawei, който е водещ международен снабдител на 5G съоръжение. Ако държавното управление в действителност наложи възбрана на Huawei, това ще окаже доста въздействие върху стартирането на 5G в Португалия.

Altice Portugal, най-големият оператор в страната, подписа договорка преди няколко години за потребление на съоръжение от Huawei като част от внедряването на 5G.

Гигантът Huawei съобщи, че е отчаян от решението на държавното управление на Португалия. Посочва се, че компанията е уверена, че ще може да извърши условията за сигурност.

Всичко това се случва след възходящите опасения по отношение на сигурността на оборудването от Huawei, защото компанията е упрекната в това, че мобилните мрежи могат да дадат на китайските шпиони и саботьори достъп до друга информация. Редица страни не разрешиха на Huawei достъп до своите 5G мрежи, в това число Съединени американски щати, а страни като Обединеното кралство, Австралия и Япония постановиха ограничавания.

Ако португалското държавно управление в действителност наложи възбраната, то ще се причисли към Канада и други европейски страни, в това число Дания, Швеция, Естония, Латвия и Литва, които неотдавна не разрешиха на китайската компания да има каквото и да е присъединяване в техните 5G мрежи.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР