Съобщава се, че Оукланд Атлетикс е получил зелена светлина да

...
Съобщава се, че Оукланд Атлетикс е получил зелена светлина да
Коментари Харесай

Доклад: Официално преместване на Оукланд А в Лас Вегас след гласуване от собствениците на MLB

Съобщава се, че Оукланд Атлетикс е получил зелена светлина да се реалокира в Лас Вегас след гласоподаване от притежателите на Мейджър Бейзбол лигата.

Според USA Today, притежателите на MLB гласоподаваха с голямо болшинство в четвъртък сутринта, с цел да одобрят предлагането за пренасяне на притежателя на A Джон Фишър. Отборът ще играе в оборудване на стойност 1,5 милиарда $ на Лас Вегас Стрип през 2028 година, трансформирайки се в първия тим от огромната лига в града.

A's към момента имат още една година чартърен в Oakland Coliseum. USA Today сподели, че неидентифициран притежател на MLB е споделил, че тимът ще играе мачове в Summerlin, Невада, домът на A's Triple-A team, ще споделя Oracle Park в Сан Франциско с Giants и може също да играе в Coliseum, до момента в който стадионът в Лас Вегас е издигнат.

Гласуването за пренасяне значи, че A's ще стане третият професионален състезателен франчайз, който напуща Оукланд през последните четири години. Golden State Warriors се реалокираха в Сан Франциско през 2019 година, до момента в който Oakland Raiders напуснаха града за повторно в Лас Вегас през 2020 година

Лас Вегас ще стане четвъртият дом за Athletics, един от първичните франчайзи на Американската лига. Отборът е учреден през 1901 година като Филаделфия Атлетикс и през 1955 година франчайзът се реалокира в Канзас Сити. Екипът се реалокира в Оукланд през 1968 година

Това е изключителна вест. Повече информация ще бъде добавена, в случай че е налична.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР