Съобщава се, че израелската армия планира да премести 1,4 милиона

...
Съобщава се, че израелската армия планира да премести 1,4 милиона
Коментари Харесай

Шестима палестинци убити на опашка за помощ в Газа, други ранени

Съобщава се, че израелската войска възнамерява да реалокира 1,4 милиона разселени палестинци в Рафах преди огромна атака.

Появиха се известия, че шестима души са убити и минимум 83 ранени, откакто израелските сили откриха огън по палестинци, чакащи храна в град Газа.

Атаката пристигна няколко часа след израелските сили бомбардираха център за систематизиране на храна на Организация на обединените нации в южния град Рафа, убивайки минимум петима души, в това число член на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA).

Генералният комисар на UNRWA Филип Лазарини сподели на X, че „ Откакто тази война стартира, офанзивите против уреди, конвои и личен състав на Организация на обединените нации са станали нещо всекидневно в очевидно неуважение на интернационалното филантропично право. “

След като инструктира жителите на Газа да се изтеглят в Рафах за тяхната сигурност, Израел възнамерява да каже на 1,4 милиона палестинци, които сега са там, да потърсят заслон в централната част на Газа преди планувана военна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР