Съобщава се, че елитен руски полковник е бил убит, докато

...
Съобщава се, че елитен руски полковник е бил убит, докато
Коментари Харесай

Там той стъпва на мина и умира: Елитен руски полковник загина в Украйна

Съобщава се, че първокласен съветски полковник е бил погубен, до момента в който се е опитвал да укрепи моралния дух на съветските войски на фронтовата линия в Украйна, написа Newsweek.

Съветникът по вътрешните работи на Украйна Антон Геращенко съобщи в понеделник в обява в X, някогашния Twitter, че полковник Арман Оспанов е умрял, откакто е стъпил върху мина. Според Герашченко Оспанов е управлявал бронираната дивизия на съветските въздушно-десантни сили, известна най-много със своите парашутисти със сини барети.

" Руските канали Telegram оповестяват, че Арман Оспанов, съветски полковник и шеф на бронираната работа на съветските въздушнодесантни войски, е отишъл в окупираните територии на Украйна, с цел да увеличи моралния дух на персоналния състав ", написа Геращенко.

" Там той стъпва на мина и умира. "

Публикация в понеделник в съветския акаунт в Telegram " Въздушнодесантните войски за почтеност и правдивост ", който е обвързван с офицери от Днепърската група на съветските въоръжени сили, наподобява удостоверява гибелта на Оспанов.

" Разбрахме за това през вчерашния ден, само че чакахме фамилията да бъде осведомено ", се споделя в обявата.

" За страдание, нашият добър приятел, полковник Арман Оспанов, почина на фронта. Той извърши военния си дълг до дъно. "

" Това е голяма загуба за всички парашутисти, защото Оспанов оглавяваше Въздушнодесантната бронирана работа ", продължава се в известието.

" Ще съобщим за събитията на гибелта му по-късно, когато получим позволение и знаем, че това няма да навреди на никого. "

В понеделник от Newsweek са потърсили за коментар Министерството на защитата на Русия по електронната поща.

В обява на украинския боен блогър Игор Сушко се отбелязва, че Оспанов е умрял в Херсон и е бил " непосредствен другар " на генерал-полковник Михаил Теплински, командващ съветските въздушно-десантни войски.

Сушко също по този начин уточни, че методът на гибелта на Оспанов е противоречив, като в някои отчети се твърди, че отговорна е мина, а в други - че гибелта на полковника е породена от украинска артилерийска офанзива.

Публикация в Telegram от съветския канал Spy Dossier показва страдание за " огромна загуба за Въздушно-десантните сили ", като в същото време оповестява, че Оспанов е бил погубен от украински артилерийски огън, до момента в който се е опитвал да помогне за тегленето на съветска бронирана машина.

В известието се твърди също, че сержант Александър Анатолиевич, пълководец от 104-та въздушнодесантна дивизия на Русия, е бил " погубен на място " дружно с Оспанов, а двама редови войници от 104-та дивизия са били ранени.

Десантчиците от Въздушно-десантните войски, известни още като ВДВ, постоянно са описвани като едни от най-страховитите бойци на Москва . Твърди се обаче, че от началото на войната в Украйна преди съвсем две години те са претърпели и извънредно огромен брой жертви.

Миналия месец Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи, че съветската 104-та въздушнодесантна дивизия е " понесла извънредно тежки загуби " по време на сраженията в Украйна.

Бившият боен пресаташе на Кремъл Михаил Звинчук твърди по време на присъединяване в съветска телевизия през януари 2023 година, че " въздушно-десантните войски са изгубили 40-50% от персоналния състав " в Украйна, откогато са били ситуирани за първи път.

Изглежда, че Теплински е подкрепил тази цифра по време на послание през август, когато е декларирал, че 8500 парашутисти са претърпели загуби.

Макар че парашутните елементи могат да претърпят огромни загуби заради противников огън и произшествия, свързани с парашутни скокове, някои от загубите на Русия по време на войната в Украйна може да са породени и от другарски огън.

В неделя съветският телеграм канал Kremlin Snuffbox заяви, че двама парашутисти от ВДВ неотдавна са били инцидентно обстрелвани и убити от съветската противовъздушна защита по време на подготвително обучение покрай украинската граница.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР