Съобщава се, че 18-годишен студент в колежа в щата Арканзас

...
Съобщава се, че 18-годишен студент в колежа в щата Арканзас
Коментари Харесай

18-годишен е най-младият чернокож кмет в САЩ

Съобщава се, че 18-годишен студент в колежа в щата Арканзас е станал най-младият негър кмет, определен в Съединени американски щати, съобщи Би Би Си.

Джейлън Смит приключи гимназия през май.Във вторник той беше определен да управлява провинциалния град Ърл, на 48 км.западно от Мемфис, Тенеси.

Той не е първият 18-годишен кмет в историята на Съединени американски щати, само че това не попречи на фамилията му да чества огромната победа.

„ Майка ми не може да спре да плаче “, сподели Смит предWashington Postв сряда.

Демократ, той завоюва в града с 1800 поданици, защото множеството политически наблюдаващи от Съединени американски щати бяха настроени за съревнование за Сената в Джорджия.

„ Време е да изградим по-добро сдружение в Ърл, Арканзас “, написа Смит във Фейсбук, с цел да отпразнува успеха си над градския контрольор.

„ Бих желал да благодаря на всички мои поддръжници за това, че накараха хората да гласоподават. Наистина съм признателен за всички вас. “

Резултатът от гласуването беше 235 на 185, съгласно преброяването.

Новият кмет се кандидатира на платформа за възстановяване на полицейските сили, ремонт на градската дренажна система, решение на проблеми с изоставените къщи и възстановяване на присъединяване на общността.

Като кмет той също възнамерява да възвърне огромен магазин за хранителни артикули в общността - единственият в града, затворен преди години.

Докато е в гимназията, той е президент на учебната асоциация на ученическото държавно управление и имаръководни функции в учебните клубове.

„ Трябва да започнете отнякъде – в действителност би трябвало. Не искамда съм на 30 или 40 години и да стана кмет, когато могада бъда подобен тъкмо в този момент ", сподели той.

Той получи препоръки по време на акцията си от кмета на град Литъл Рок, Арканзас, който има население от над 200 000 души.

Градският водач на Литъл Рок Франк Скот младши, който също е президент на Асоциацията на афроамериканските кметове, похвали успеха.

„ Вълнувам се за Джейлън и цялата общественост в Ърл, защото той става най-младият афроамерикански кмет, избиран в страната.Гордея се с желанието му да постъпи на социална работа на толкоз млада възраст и с амбициозните му цели за града “, сподели той предCNN.

Смит възнамерява да продължи образованието си в Arkansas State University Mid-South, до момента в който жонглира с кметските си отговорности, и се надява някой ден да стане прокурор.

През 2005 година 18-годишният Майкъл Сешънс завоюва конкуренцията за кмет на град Хилсдейл, Мичиган - преди даже да е приключил гимназия.

По това времедиректорът на учебното заведение му сподели:

„ Казах му, че в случай че завоюва, той въпреки всичко ще би трябвало да си довърши домашните. “

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР