Съобразно с Плана за намаляване потреблението на природен газ се

...
Съобразно с Плана за намаляване потреблението на природен газ се
Коментари Харесай

Италия съкращава отоплителния сезон и намалява температурите в сградите



Съобразно с Плана за понижаване потреблението на природен газ се планува по-кратък зимен интервал за отопление и по-ниски температури за отопляемите пространства.

Пусковият интервал на отоплителните съоръжения се понижава с един час дневно, а експлоатационният период на идния зимен сезон се редуцира с 15 дни - началната дата се отсрочва с 8 дни, крайната се изтегля със 7 дни напред. 

Датите варират сред 8-ноември до 7-и април. Италия е разграничена на 6 зони, от които без ограничавания са алпийските региони. Голяма част от битовото отопление в Италия се ръководи от законите за етажната благосъстоятелност, които се приспособяват съгласно района.

При съществуването на изключително тежки климатични условия, общинските управляващи могат посредством свои стимулирани разпореждания да разрешат включването на отоплението и отвън избрания интервал.

Схемата не се отнася за лечебните заведения, детските градини и ясли, плувните басейни, сауни и други сходни, както и здания, употребявани за промишлени, занаятчийски и сходни действия.

Температурите на въздуха за промишлените здания се понижават на 17 градуса, а за всички останали на 19 градуса в това число и в частните жилища. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР