Съображенията за устойчивост стават все по-централни в процеса на сключване

...
Съображенията за устойчивост стават все по-централни в процеса на сключване
Коментари Харесай

Бизнес перспективи: Все повече компании се отказват от придобивания заради факторът ESG

Съображенията за резистентност стават все по-централни в процеса на подписване на покупко-продажби при сливания и придобивания, като повече от 70% от водачите в областта на M&A оповестяват, че се отхвърлят от евентуални придобивания заради опасения за ESG, а голямо болшинство споделят, че биха били подготвени да платят повече за компании със мощни ESG атрибути, съгласно изследване, оповестено от световната консултантска компания Deloitte.

За задачите на отчета Deloitte интервюира 500 водачи в областта на сливания и придобивания (M&A) от корпорации с минимум 500 млн. $ доходи и частни финансови компании с минимум 1 милиарда $ ръководени активи в Северна Америка, Европа и Близкия изток и Азиатско-тихоокеанския район.

Проучването откри, че ESG факторите стават все по-интегрирани в процеса на сливания и придобивания, с възходящо влияние върху целевите съображения, надлежната инспекция, вземането на крайни решения и оценката, изключително откакто данните, свързани с устойчивостта, стават по-лесно налични и защото фирмите развиват своето схващане за ESG.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР