Сънливостта по време на виртуални срещи, работа от дома или

...
Сънливостта по време на виртуални срещи, работа от дома или
Коментари Харесай

Защо дистанционната работа изморява хората повече?

Сънливостта по време на виртуални срещи, работа от вкъщи или онлайн образователен развой е резултат от липса на стимулация, а не от умствено претоварване.

Сънливостта по време на виртуални срещи, работа от вкъщи или онлайн образователен развой е резултат от липса на стимулация, а не от умствено претоварване.

Въпреки че онлайн образованието за учениците и работата от разстояние на чиновниците в началото се смятаха за благословия по време на пандемията от Ковид-19, те бързо отблъснаха хора от всички възрасти, които ги смятаха за скучни.

Ново проучване от Финландия допуска, че сънливостта по време на виртуални срещи се предизвиква от умствено ненатоварване и досада.

 

 

По-ранни изследвания допускат, че умората от виртуални срещи произтича от умствено претоварване, само че нови проучвания от университета Аалто демонстрират, че сънливостта по време на виртуални срещи в действителност може да е резултат от незадоволително умствено натоварване и досада.
Не е безсилие, а досада
„ Очаквах да открия, че хората се стресират при отдалечени срещи. Но резултатът беше противоположният – изключително тези, които не бяха ангажирани с работата си, бързо станаха сънливи по време на отдалечени срещи “, сподели проф. Нийна Нурми, специалист по организационна логика на психиката и организационно държание, който управлява изследването.

 
ВИЖТЕ ОЩЕ: 
 

Изследователите мерят променливостта на сърдечната периодичност по време на виртуални срещи и срещи лице в лице, изследвайки разнообразни типове прекарвания на отмалялост измежду 44 участници в изследването в съвсем 400 срещи. Екипът разгласява в проучването в списанието по трудова здравна логика на психиката.

„ Комбинирахме физиологични способи с етнографско проучване, следвайки всеки участник в продължение на два работни дни, записвайки всички събития с времеви печати, с цел да открием източниците на човешките физиологични реакции “, изясни Нурми. Екипът употребява сърдечната периодичност, с цел да изследва връзките сред видеосреща и срещите лице в лице и дейните (изтощение) и пасивните типове (сънливост) отмалялост. Проучването също по този начин включва въпросник за идентифициране на общите настройки и работна ангажираност на хората
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР