Санкция заради риалити предаването Ергенът ще получи bTV, тъй като

...
Санкция заради риалити предаването Ергенът ще получи bTV, тъй като
Коментари Харесай

Пошло, вулгарно, отвратително - bTV ще си плати заради Ергенът

Санкция поради риалити предаването " Ергенът " ще получи bTV, защото наличието му е неподходящо за детската публика. Ще бъдат наложени и административни санкции на малкия екран, защото едвам в 5-ия епизод е обозначила, че в шоуто има продуктово позициониране, което е форма на реклама.

Това реши обновеният състав на Съвета за електронни медии (СЕМ), който се събра на първото си съвещание през днешния ден и го излъчи онлайн. По закон съвещанията на Съвет за електронни медии са обществени.

Така за първи път в нова роля влязоха определените преди седмица Пролет Велкова и Симона Велева от парламентарната квота и Габриела Наплатанова, назначена от квотата на президента Румен Радев. Соня Момчилова - също определена от Радев, водеше съвещанието като ръководител на Съвет за електронни медии, а Галина Георгиева отсъстваше.

Мониторингът на " Ергенът ", който беше показан на членовете, демонстрира, че еротиката има съществено наличие в предаването. Същевременно феновете разискват участничките, както и морала им още от старта на шоуто. Наричат го " просташко, сексистко шоу, което залага на воайорски похвати, позорен за дамите формат ", написа в отчета на Съвет за електронни медии.

В съвета са пристигнали 44 писма на фенове, като всичките са сериозни към предаването. В тях го дефинират по следния метод: " наподобява на харем, грозно, просташко, вулгарно, това не е моралът на българската госпожица, отвратителни послания, които не трябва да бъдат допускани до екран ". Някои от феновете са реагирали отрицателно и на използването на алкохол, която се вижда на екрана, което прочее е нарушаване и на медийния закон, и на Закона за здравето, разискаха в Съвет за електронни медии.

Писмата против " Ергенът " нарастват ненадейно след последния епизод, излъчен на 13 май. Тогава участничка атакува друга, назовава я " българска злобарка " и я залива с чаша вода. Именно по-късно са пратени 35 от писмата против шоуто.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР