Санкционираният по Магнитски депутат от ДПС Делян Пеевски ще стане

...
Санкционираният по Магнитски депутат от ДПС Делян Пеевски ще стане
Коментари Харесай

Като виц: Делян Пеевски ще прави конституционната реформа

Санкционираният по " Магнитски " народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски ще стане член на парламентарната комисия по конституционни въпроси. Той ще е един от 9-те депутати, които ще работят по промените на главния закон.
Звучи като анекдот, само че не е. Проекторешението за избирането му като член на комисията е импортирано през днешния ден от Мустафа Карадайъ в деловодството на Народното събрание. Това се случва минути откакто двамата потвърдиха, че са единствените от Движение за права и свободи, подкрепили кабинета " Денков - Габриел ".
Към момента комисиите в Народното събрание са без ръководители. Изключение има за правната комисия, която бе част от така наречен " джентълменско съглашение " сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Според предварителния лист за бъдещите ръководители на комисиите, комисията по конституционни въпроси ще бъде управлявана от Движение за права и свободи. В този смисъл, в случай че няма смяна в листата, няма да е изненада, в случай че Карадайъ или даже Пеевски я оглави.
В петък през целия ден се организираха лидерски диалози сред ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, по време на които Делян Пеевски още веднъж беше основно настоящо лице. Те бяха стартирани като диалози за конституционната промяна, само че след тях бе направена рокада и номинацията за правосъден министър бе заменена. Вместо зам.-правосъдния министър Емил Дечев бе повдигнат доцент Атанас Славов от ПП-ДБ. 
Според неофициална информация радетели за промяната са били представителите от ГЕРБ, които определили Дечев като " прекомерно самостоятелен. " Освен това те са сложили и изискването Демократична България да предложи собствен министър, в случай че желаят да има постоянен кабинет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР